"Vom incerca sa ne normalizam relatiile cu Rusia. Acest lucru depaseste cu mult pragul posibilitatilor noastre, de aceea decizia va fi comuna europeana", a declarat premierul Bulgariei, Boiko Borisov, care prezinta in Parlamentul European de la Strasbourg prioritatile presedintiei bulgare a Consiliului UE, potrivit Rador.

"Referitor la tema Rusiei, exista state care doresc ca sanctiunile sa fie anulate, iar altele sunt extrem de dure si doresc inasprirea acestora", a adaugat prim-ministrul bulgar.

In ceea ce priveste Balcanii de Vest, Borisov a precizat: "Acum este momentul sa oferim o perspectiva Balcanilor de Vest. Sper cu adevarat sa avem sprijinul lui Jean-Claude Juncker, al lui Antonio Tajani si al Parlamentului European. Stabilitatea Balcanilor este direct responsabila pentru stabilitatea Europei. Militantii islamici s-au dus acolo, deoarece exista un sol fertil din cauza procentului mare de populatie musulmana care traieste in Balcani. Solutia este perspectiva europeana, care este asteptata. Astfel vom avea influenta si securitatea necesare in aceasta regiune. Ma bazez foarte mult pe Parlamentul European, deoarece bugetul unei tari sau al Europei formeaza politica si lanseaza provocarile. Prin buget si finantarea anumitor programe vom putea apara o anumita prioritate", a remarcat premierul Borisov, mentionand ca politica de coeziune trebuie sa continue.