Membri ai miscarii civice Initiativa Romania protesteaza, miercuri seara, in fata Palatului Cotroceni, fata de decizia presedintelui Klaus Iohannis de a accepta desemnarea in functia de premier a Vioricai Dancila, propunerea PSD.

Manifestanti Initiativa Romania la CotroceniFoto: Facebook - Initiativa Romania

Anuntul facut de Initiativa Romania, miercuri seara, pe Facebook:

"De 1 an de zile protestam pentru a proteja justitia de subordonare politica, am contribuit la crearea de retele civice, am initiat un dialog institutional onest cu autoritati publice, inclusiv Presedintia, am dezvoltat proiecte anticoruptie, am monitorizat institutii pentru a consolida integritatea si transparenta acestora, ne-am daruit sperantele, implicarea, noptile si banii pentru o Romanie mai buna. Tot ceea ce am cerut inapoi a fost buna credinta, solidaritate si determinare in a lucra impreuna pentru a mentine tara pe directia democratiei si statului de drept.

Modul in care Presedintele Romaniei ne-a raspuns astazi noua, cetatenilor Romaniei, este cel putin o dezamagire. Putem intelege aritmetica majoritatilor din Parlament, dar cu niciun chip nu putem intelege:

1. De ce Presedintele nu a facut un minim efort de conditionare a desemnarii candidatului PSD la functia de prim-ministru de respectarea statului de drept si a independentei Justitiei?

2. De ce Presedintele a decis desemnarea doamnei Dancila la functia de prim-ministru, desi tot targul stie ca asta echivaleaza cu numirea presedintelui Camerei, condamnat penal si inculpat, la sefia Guvernului? Era singurul pesedist ramas in viata?

3. De ce Presedintele ignora de mai bine de 6 luni apelurile repetate de a sesiza Comisia de la Venetia ale societatii civile, Comisiei Europene, Consiliului Europei si ambasadelor statelor UE?

DE CE? Vom arata aceasta intrebare Presedintelui in aceasta seara, incepand cu ora 21.00 in fata Palatului Cotroceni, intrarea Leu"