Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a acordat Inaltul Patronaj Festivalului International de Film Documentar Astra, fondat acum 25 de ani la Sibiu. AFF, unul dintre cele mai importante festivaluri de film documentar din Europa, se va desfasura in perioada 15-21 octombrie 2018 la Sibiu si promite din nou o colectie impresionanta de filme de nonfictiune, proiectii si evenimente speciale.

Klaus JohannisFoto: Agerpres

Editia AFF 2017 a adunat zeci de mii de cinefili intr-o saptamana de toamna dedicata filmului documentar, cu sute de proiectii si invitati din industria cinematografica, cu concerte, discutii interesante si proiectii full-dome spectaculoase.

"Ne bucuram de atentia pe care Presedintele Romaniei, Excelenta sa Klaus Iohannis, o acorda festivalului Astra Film, un festival care de un sfert de secol aduce la Sibiu cele mai importante filme de nonfictiune din lume. Ii multumim presedintelui Romaniei in acest moment aniversar pentru Inaltul Patronaj, care ne motiveaza si ne onoreaza si promitem publicului cinefil, la 25 de ani de la prima editie, aceeasi calitate cu care s-au obisnuit", a declarat Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

Si editia din 2015 a Astra Film Festival a avut loc sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.