Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost citata miercuri la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul "Belina", au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Potrivit surselor, Sevil Shhaideh ar fi chemata de procurori pentru i se aduce la cunostinta faptul ca a fost finalizata expertiza realizata in dosarul "Belina", urmand ca ea sa comunice anchetatorilor daca are obiectiuni la aceasta.

Shhaideh a mai fost la DNA pe 11 octombrie, iar in aceeasi luna ea si-a dat demisia din functiile de vicepremier si ministru al dezvoltarii.

Ea este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu intr-un dosar care vizeaza trecerea "ilegala" a unor "parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private", in anul 2013, "prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice", a anuntat DNA pe 22 septembrie.

Hotnews.ro a aratat,intr-un articol publicat in luna iunie, traseul insulei Belina si al bratului Pavel din proprietatea statului in proprietatea unor firme: Apele Romane - Consiliul Judetean Teleorman - firma Teldrum - firma Trident 51 SRL (controlata in prezent de Stefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea) - si din nou Teldrum.