O masina a intrat intr-un grup de elevi care mergeau la scoala, in localitatea Nepos, judetul Bistrita-Nasaud, patru dintre ei fiind raniti. Copiii sunt constienti, iar ranile suferite nu sunt grave, transmite news.ro.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud, un accident rutier s-a produs, miercuri dimineata, in localitatea Nepos. Un apel pe numarul 112 anunta ca un minor de 15 ani, care circula ca pieton pe DN 17, a fost lovit de o masina.

Acesta a fost preluat de catre un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ) Bistrita-Nasaud. Se pare ca adolescentul nu circula singur, facand parte dintr-un grup, insa restul copiilor si-au continuat drumul catre scoala.

Odata ajunsi acolo, cadrele didactice au constatat ca alti trei copii au nevoie de ingrijiri medicale si au anuntat Salvarea. In total, patru copii au fost transportati la spital, dar sunt constienti, iar potrivit medicilor, ranile nu le pun viata in pericol.

Politistii au stabilit ca accidentul a fost provocat de o t/nara de 25 de ani care circula pe DN 17 iar din cauza vitezei a pierdut controlul volanului si a iesit in afara partii carosabile, lovind grupul de copii. Aceasta a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.