Cristian Dogaru, cercetator roman la Universitatea britanica Suffolk a trimis CNATDCU o sesizare in privinta lucrarii de doctorat realizate de vicepresedintele CSM Codrut Olaru.

Codrut OlaruFoto: Agerpres

​"Depun pe această cale o sesizare referitoare la un caz de nerespectare a standardelor de etică profesională de către Codruț Olaru, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a plagiat masiv teza de doctorat intitulată 'Particularitățile criminalității organizate în România', susținută în 2013 la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza" din Iași', se spune in sesizarea lui Dogaru.

Sesizarea vine dupa cePressOnea scris ca Olaru si-ar fi plagiat in totalitate teza de doctorat, copiind din diversi autori romani sau din surse onlince, afirma. Teza de doctorat a fost coordonata de actualul ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Cristian Dogaru a mai depus, de-a lungul timpului, sesizari si in privinta lucrarilor de doctorat realizate de Victor Obrea, Gabriel Oprea, Laura Codruta Kovesi, Robert Negoita si Florentin Pandele. Recent, el a contestat lucrarile de doctorat ale lui Florian Bodog si Serban Nicolae.