Comitetul National al FIDESZ a adoptat, la sedinta de marti, o rezolutie politica prin care respinge implementarea "planului Soros". La aceeasi sedinta au fost luata o hotarare si in privinta desemnarii candidatiilor partidelor de guvernamant pentru alegerile parlamentare, a informat directorul de comunicare, Balazs Hidveghi, la o conferinta de presa sustinuta la Budapesta., potrivit MTI citata de Rador.

In aceasta rezolutie politica, Comitetul National al FIDESZ respinge intentia de a transforma Ungaria intr-o tara de imigranti si isi exprima ingrijorarea ca, "prin imensa influenta a retelei Soros", autoritatile de la Bruxelles vor sa impuna cu forta statelor membre ale UE aplicarea cotelor obligatorii privind relocarea imigrantilor, ceea ce pune in pericol suverenitatea Ungariei, a declarat directorul de comunicare al FIDESZ, care a prezentat continutul documentului adoptat.

Comitetul National al FIDESZ respinge, de asemenea, intentia "retelei Soros de a se amesteca in campania electorala din Ungaria, scopul acesteia fiind instalarea la putere a unui guvern pro-migratie in locul aliantei FDIESZ-KDNP", a adaugat Balazs Hidveghi.

Comitetul National al FIDESZ a lansat un apel Guvernului de la Budapesta pentru a folosi toate mijloacele impotriva impementarii "planului Soros", ba mai mult, daca este necesar sa limiteze pe cale legala activitatea de organizare a migratiei desfasurata de "reteaua Soros", a mai anuntat Balazs Hidveghi, potrivit caruia este nevoie de aceasta restrictie deoarece "reteaua Soros a pornit un contraatac impotriva Ungariei si vrea sa inlature actualul guvern al Ungariei".

Referitor la cei 106 candidati ai FIDSZE-KDNP la alegerile parlamentare, Balazs Hidveghi a subliniat: Cele doua formatiuni politice sunt pregatite pentru a veni in fata alegatorilor din fiecare circumscriptie electorala, iar in campania electorala se vor stradui sa continue politica promovata de cele doua partide, politica datorita careia Ungaria a inregistrat mari succese. "Dorim sa aparam rezultatele noastre (...), respectiv Ungaria", a subliniat directorul de comunicare, care si-a exprimat increderea ca in toate circumscriptii electorale au fost desemnati cei mai buni candidati. Referitor la raportul Freedom House, in care Ungaria este calificata drep o tara mai putin democratica, Balazs Hidveghi a spus: "Este vorba despre un mijloc folosit de catre o organizatie finantata de George Soros pentru exercitarea unei presiuni politice.

Au fost declansate mai multe atacuri armonizate si la nivel international, cu scopul inlaturarii Guvernului condus de Viktor Orban. Pe de alta parte, referitor la demisia premierului roman Mihai Tudose, Hidveghi a declarat ca "nu vom plange cu lacrimi de crocodil", deoarece premierul a facut o afirmatie inacceptabila in legatura cu nazuintele de autonomie ale maghiarilor din Transilvania.