Senatorul Alina Gorghiu, fost presedinte al Partidului National Liberal (PNL), este convinsa ca presedintele Klaus Iohannis va tine cont de majoritatea parlamentara si ca va numi un nou premier din partea Partidului Social Democrat (PSD) si a Aliantei Democratilor si Liberalilor (ALDE), potrivit Agerpres.

Alina GorghiuFoto: Hotnews

Gorghiu a declarat marti, intr-o emisiune la postul de televiziune TVR 1, ca nu vede "argumente constitutionale pentru a se respinge aceasta candidatura" de catre presedinte.

"Nu vad sa se finalizeze circul nici macar prin desemnarea unui nou prim-ministru din PSD. Presedintele, daca imi cereti o opinie, va juca in litera si in spiritul Constitutiei. Evident ca va face consultari maine. Va dori sa puna cat mai repede punct circului de pe scena politica si va tine cont de o eventuala majoritate parlamentara care in momentul acesta este de partea PSD-ALDE", a afirmat Gorghiu.

Fostul lider PNL a reiterat ideea ca alegerile anticipate sunt cea mai buna solutie pentru Romania, subliniind ca "un gest rezonabil ar fi ca acest partid sa se retraga de la guvernare pentru ca nu mai are capacitatea de a o duce mai departe".