ALDE va fi reprezentata la consultarile de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier de secretarul general al formatiunii, Daniel Chitoiu, si de vicepresedintele Gratiela Gavrilescu, a anuntat, marti, ministrul de Externe, Teodor Melescanu, care este vicelider al ALDE, relateaza Agerpres.

Melescanu a precizat ca a avut loc o discutie telefonica intre presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, si presedintele PSD, Liviu Dragnea, in privinta subiectelor intalnirii coalitiei PSD-ALDE.

"Am avut si o discutie telefonica cu domnul Tariceanu pe toate temele care au facut obiectul dezbaterii, a avut loc si o discutie directa intre domnul Dragnea si domnul Tariceanu. Ceea ce s-a convenit astazi este validat de presedintele partidului", a subliniat Melescanu.

El a mai anuntat ca o sedinta a conducerii ALDE va avea loc miercuri, la ora 10,00, la Parlament, pentru a valida oficial propunerea PSD pentru functia de premier, Viorica Dancila.

Marti, lideri ai ALDE s-au intalnit in biroul lui Liviu Dragnea de la Parlament intr-o sedinta a coalitiei, in lipsa lui Calin Popescu-Tariceanu, Melescanu precizand, dupa intalnire, ca ALDE este de acord cu propunerea PSD ca Viorica Dancila sa preia functia de prim-ministru.

Dupa demisia lui Mihai Tudose, interimatul este asigurat de Mihai Fifor, presedintele Consiliului National al PSD si ministru al Apararii.

Miercuri, presedintele Klaus Iohannis se va consulta cu partidele si formatiunile parlamentare in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru.

Potrivit agendei sefului statului, consultarile vor incepe la ora 12,00, cu reprezentantii PSD si ALDE. La ora 13,00 sunt programate consultarile cu PNL, la 14,00 - cu USR, la 14,30 - cu PMP, iar la 15,00 - cu UDMR. Reprezentantii grupului parlamentar al minoritatilor nationale se vor intalni cu presedintele la ora 15,30.