Aflata la primul meci de Grand Slam in calitate de lider mondial, Simona Halep a trecut cu emotii de australianca Destanee Aiava (17 ani, locul 193 WTA), dupa ce a fost condusa in primul act cu 5-2 si chiar a salvat o minge de set. Numarul 1 WTA s-a impus cu 7-6 (5), 6-1, in ciuda accidentarii la glezna din setul al doilea. "Simona Halep a primit tot ce putea duce din partea unei jucatoare in varsta de 17 ani", a notat site-ul oficial WTA.

Simona Halep, la AOFoto: ausopen.com

Site-ul oficial WTA a notat ca liderul ierarhiei mondiale si-a revenit, dupa o pasa proasta traversata in anii trecuti la Australian Open: "Simona Halep a primit tot ce putea duce din partea unei jucatoare in varsta de 17 ani, dar a reusit sa obtina calificarea in turul al doilea. Romanca a oprit astfel o serie de 3 infrangeri la Australian Open", potrivit Digi Sport.

L'Equipe: "Numarul 1 mondial a suferit, marti, in primul tur la Australian Open. In fata australiencei Destanee Aiava (locul 193 WTA), Simona Halep a fost condusa cu 5-2 in primul set si chiar a salvat o minge de set".

Daily Mail: "Simona Halep a trecut peste o sperietura pentru a-si asigura locul in turul al doilea la Australian Open. Romanca a intalnit-o pe necunoscuta, dar talentata Destanee Aiava [...], care a avut chiar si mingi de set impotriva celei mai bune jucatoare din lume, intr-un meci chinuitor. Lucrurile nu au decurs cum isi dorea Halep, care si-a scrantit glezna in startul setului secund si a avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce a urlat pe teren".

The Washington Post: "In ciuda accidentarii la glezna, Simona s-a intors pe teren si a avut mai putine probleme in fata autraliencei in varsta de 17 ani. A avut glezna bine bandajata pentru a scapa de dureri".

  • In turul doi de la Australian Open, Simona o va intalni pe Eugenie Bouchard (112 WTA). Jucatoarea din Canada a trecut de Oceane Dodin (Franta - 85 WTA), scor 6-3, 7-6 (5).
  • De-a lungul timpului, Halep si Bouchard s-au intalnit de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru Simona. Toate duelurile dateaza insa din 2014.
  • Pentru calificarea in turul doi de la Australian Open, Halep va primi 80.000 de dolari australieni (52.000 de euro) si 70 de puncte WTA.

Citeste si: Australian Open: Simona Halep vs Destanee Aiava 7-6 (5), 6-1/ Bariera turului intai, depasita - Emotiile vin insa de la glezna