Cazanciuc: Catedrala nationala - singurul obiectiv realist in anul Centenarului - Hotnews Mobile
1 € 4,6975 1 USD 4,1192luni 21 ian 2019

Cazanciuc: Catedrala nationala - singurul obiectiv realist in anul Centenarului

de G.S. Duminică, 14 ianuarie 2018, 11:52
- a A+
Imagine
Senatorul PSD Robert Cazanciuc, membru al Comisiei parlamentare speciale pentru Celebrarea Centenarului Marii Uniri, a declarat ca singurul obiectiv realist in 2018, la nivel de proiect major, este Catedrala nationala si i-a indemnat pe toti cei convinsi de importanta proiectului sa doneze cel putin 2 euro, potrivit Agerpres."Comisia are responsabilitatea de a da coerenta demersurilor, in primul rand guvernamentale, pentru acest obiectiv major. Avem multe initiative la nivel public sau privat. Aceasta comisie trebuie sa aduca in jurul mesei pe toti cei ce vor sa fie parte a proiectului Centenar. Acest proiect nu este un sac in care statul pune un buget si cineva vine sa cheltuiasca. Fiecare dintre noi trebuie sa se gandeasca ce putem face pentru acest proiect. Centenarul este despre trecut, prezent si viitor (...) La nivel de proiect major, singurul obiectiv realist in acest an este Catedrala nationala", a afirmat Cazanciuc.

El sustine ca acest obiectiv trebuie realizat pentru a nu avea "o problema de constiinta si de istorie".

"Daca nu o sa avem grija ca acest obiectiv sa fie finalizat, cred ca o sa avem o problema de constiinta si de istorie pana la urma. Catedrala nu este proiectul patriarhului Daniel (...) Este proiectul lui Carol I. Dupa Razboiul de Independenta a aparut ideea unei catedrale. Sunt aproape 140 de ani de cand Carol I a emis o lege privind Catedrala nationala. Cred ca e momentul ca fiecare dintre noi sa ne intrebam daca putem face ceva pentru acest obiectiv national. Sa facem o donatie de 2 euro (...) Sa nu lasam sa treaca istoria pe langa noi fara sa facem nimic pentru ea", a adaugat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, Catedrala "nu e doar un proiect al bisericii, ci un proiect al poporului roman".

"Acolo vor fi multe functiuni cu caracter social. Sunt absolut convins ca atunci cand va fi finalizat la 1 decembrie anul acesta sa mergem cu bucurie si sa fim mandri ca am facut o donatie de 2 euro sau am vorbit de bine acest proiect. De hulit este foarte usor, haideti sa si construim ceva si cred ca anul acesta e o sansa chiar istorica pentru poporul roman. (...) Sa avem macar o data in acest an incredere in noi, sa nu mai fim atat de suspiciosi ca intotdeauna se ascunde ceva in spatele unui proiect. Sunt oameni care vor sa construiasca pentru aceasta tara pur si simplu", a aratat Cazanciuc.


1986 de afisari


vai de noi...asta "celebram"?
Roman_Cetatean [utilizator], Duminică, 14 ianuarie 2018, 12:14
+14/20
Adica in 100 de ani natiunea asta "unita" nu a fost capabila nici sa lege provinciile cu ceva autostrazi peste munti, nici sa sigure o dezvoltare regionala echilibrata in locul polilor de saracie vs polii de dezvoltare de azi, nici alt obiectiv 'de tara" ambitios.
E patetic ca o tara de 20 mil locuitori sa se mandreasca cu o catedrala (ortodoxa), si asta nici nu e cine stie ce realizare, daca e sa o privim la rece, ca valori si dimensiuni, e sub cele construite in Evul Mediu, cand efortul necesar pt acele bijuterii arhitectonice era mult mai mare atunci si de asta le admiram acum. Acum, avem o cladire, nici asta prea impresionanta, ca nu e Burj al Arab sau cine stie ce referinta, va garantez ca nu or sa vina televiziunile straine sa faca documentare cu ea si nici turistii straini nu vor da navala sa o vada. Si in plus, ce facem cu celelalte culte? cu ateii? musulmanii? catolicii, etc? ei nu fac parte din acest popor? Jalnic sa celebram "unirea" tuturor cu o catedrala dedicata unui cult...adica prin excluziune si discriminare religioasa!

Nu vad ce e de "celebrat", ne-am unit ca sa avem mai mare forta si putere economica, sociala, culturala si se pare ca de fapt nu e nicio plusvaloare, tot asa incapabili de un proiect de tara (unita) ambitios am ramas. In afara de cateva "varfuri" intelectuale si insule de excelenta (exceptii) nu putem mai nimic.

Aici am ajuns cu o clasa politica fanariota si o populatie gregara, analfabeta, pt care prioritatea e kilu' de malai, sclipiciul, smecheria, banul obtinut rapid pe cai necinstite, nu educatia, sanatatea, curatenie, munca si cinstea! Astea doua:populatia si clasa politica s-au "potentat" reciproc- sa nu aranucam vina doar pe politic, uitati-va in jur si observati cum se comporta si romanii din jur, cum arata mediul inconjurator, zonele locuite de oameni, etc si vedeti ca regasiti si la scara individuala si de comunitate aceleasi tare ca ale politicienilor.
Imbecilul!
triciupa [utilizator], Duminică, 14 ianuarie 2018, 12:39
+11/19
Nu o școală nouă, nu un spital nou, nu o autostradă ci o biserică! Chiar și o pușcărie nouă ar fi fost mai utilă societății decât buildingu' de lux al lui holinesdeniel, CEO BOR inc.
Suntem conduși de maimuțe.
inca 20 de comentarii comenteaza