Fabrica de zahar din Oradea, una dintre cele mai mari din tara, se inchide - Hotnews Mobile
1 € 4,6975 1 USD 4,1192luni 21 ian 2019

Fabrica de zahar din Oradea, una dintre cele mai mari din tara, se inchide

de G.S. Duminică, 14 ianuarie 2018, 10:05
- a A+
Una dintre cele mai cunoscute fabrici de zahar din tara, de la Oradea, se inchide din cauza ca firma germana care o detine nu a reusit sa o faca profitabila. Investitorii pleaca insa si cu numele, vor produce zahar "Diamant" in Polonia si Ucraina, potrivit Digi 2 4.Inchiderea fabricii de zahar de la Oradea aduce probleme nu doar pentru cei peste 200 de angajati ci si pentru 93 de fermieri din Bihor, Arad, Satu Mare si Timis care aveau contract cu firma. Cultivatorii de sfecla au vrut sa se asocieze si sa cumpere ei fabrica, dar negocierile au esuat.

"Pana in 2020, cultura sfeclei de zahar poarta dupa ea o subventie de peste o mie de euro la hectar si era bine sa ne folosim de aceasta perioada, dar daca proprietarii asa s-au gandit atunci nu avem ce face", spune Alexandru Lucaks, presedintele Asociatiei de Cultivatori din Nord-Vest.

Grupul din Germania a hotarat sa renunte la fabrica de zahar pentru ca sfecla este mai scumpa la noi decat in Polonia, de exemplu.

"In ciuda eforturilor pe care le-am facut, managementul local impreuna cu managementul din Germania, nu am reusit sa demonstram ca putem fi competitivi si profitabili", afirma Janos Takacs, manager general Zaharul.


4151 de afisari


Asta e o surpriza? Ca Romania nu e competitiva?
emil bobu [utilizator], Duminică, 14 ianuarie 2018, 10:53
+14/20
Romania e competitiva numai cand sunt mici salariile.

Acum ca salariile cresc, Romania nu mai are niciun avantaj.

Ce? Vine Guvernul sa faca ceva? Hahahahahaha
Ministrul economiei ce zice?
TheDudeLebowski1988 [utilizator], Duminică, 14 ianuarie 2018, 12:20
+9/11
Sa lasi mii de oameni (socotind numai familiile celor 200 de angajati) someri e nasol rau.

Ma intreb, ministrul Economiei ce zice oare?
Cum mama naibii se explica ca e mai profitabil sa faci exact aceeasi afacere intr-o tara vecina, Ucraina si mai ales Polonia. Mai ales Polonia unde salariile sunt cred cu cel putin 30% mai mari ca aici?

Suntem pe drumul falimentului. Incet dar sigur, plata salariilor si a pensilor, a sistemului medical si infrastructurii din aceasta tara care functioneaza dupa o schema Ponzi, se vor duce de rapa.
inca 17 comentarii comenteaza