Salvatorii montani au reluat, duminica dimineata, cautarile tanarului surprins de o avalansa pe Valea Costilei din Bucegi. Actiunea este una dificila, intrucat pe munte este ceata, ninge si exista riscul de producere a unor noi avalanse, potrivit news.ro. Salvamontistii spun ca este imposibil ca barbatul sa fi supravietuit, in conditiile in care valul de zapada care a venit peste el l-a dus intr-o vale adanca de peste 500 de metri.

Douazeci de salvamontisti participa la actiunea de cautare a tanarului in varsta de 30 de ani din Bucuresti care sambata dupa-amiaza a fost surprins de o avalansa in timp ce urca pe munte in Masivul Bucegi.

Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca actiunea este una riscanta, intrucat pe munte exista pericolul de declansare a unor noi avalanse. Duminica, la altitudini mari in Bucegi, ninge si vizibilitatea este redusa din cauza cetii.

Operatiunea de cautare a turistului surprins de avalansa a fost intrerupta sambata seara, dupa cinci ore de cautari fara rezultat si in conditile in care exista posibilitatea producerii unei noi avalanse in aceeasi zona. Salvamontistii au ajuns pana in zona unde se afla barbatul, au sondat in stratul gros de zapada, insa fara a da de urma turistului, despre care au convingerea ca nu a supravietuit.

"Salvamontistii din Busteni si Prahova au sondat pana in momentul in care o alta avalansa era sa cada peste ei. Pentru ca pericolul era prea mare, cautarile s-au intrerupt", a precizat Dispeceratul National Salvamont.

La locul unde s-a oprit valul de zapada au fost gasite rucsacul si casca pe care turistul pe purta. Casca pe care o avea pe cap era sparta.

In momentul la care s-a produs avalansa, tanarul era insotit de alti patru turisti - doi au fost condusi la refugiul Salvamont, iar ceilalti doi au participat la operatiunile de cautare, alaturi de salvamontisti.