Armata israeliana a bombardat o "infrastructura terorista" din Fasia Gaza - Hotnews Mobile
1 € 4,6975 1 USD 4,1192luni 21 ian 2019

Armata israeliana a bombardat o "infrastructura terorista" din Fasia Gaza

de G.S. Duminică, 14 ianuarie 2018, 8:53
- a A+
Aviatia israeliana a bombardat sambata o tinta din Fasia Gaza, a anuntat armata, si a inchis punctul de trecere a marfurilor intre enclava palestiniana si statul evreu, transmite AFP, citata de Agerpres. Israelul "a vizat o infrastructura terorista, cu avioane de lupta, in regiunea Rafah, in apropierea frontierei intre Fasia Gaza si Egipt", precizeaza comunicatul armatei."Organizatia terorista Hamas este responsabila pentru orice activitate in interiorul sau provenind din Fasia Gaza", arata aceeasi sursa.

Surse de securitate palestiniene apropiate de miscarea islamista au precizat ca infrastructura vizata a fost un tunel, releva EFE. Lovitura israeliana nu s-a soldat cu raniti, conform unor surse de securitate din Gaza, citate de AFP.

Mai devreme, in cursul zilei de sambata, ministerul israelian al Apararii a informat ca punctul de trecere Kerem Shalom, intre Fasia Gaza si Israel, in apropiere de Rafah, va fi inchis incepand de duminica si "pana la noi ordine".

Potrivit unui purtator de cuvant al ministerului, aceasta decizie are la baza "evaluari de securitate".

Violenta s-a intensificat intre Israel si Fasia Gaza dupa decizia presedintelui american, Donald Trump, din 6 decembrie, de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului. Acest gest a provocat mania palestinienilor, care vor sa faca din partea estica a Ierusalimului capitala unui viitor stat.
592 de afisari


Mai bine cititi aici, sunt toate detaliile.
A.Corneliu [utilizator], Duminică, 14 ianuarie 2018, 15:15
+2/6
Mai bine cititi aici, unde sunt toate detaliile. Si abia dupa aceea judecati.
Contine si o harta topografica a locului.
E pentru stiutorii de engleza:

https://www.debka.com/israeli-jets-strike-third-palestinian-terror-tunnel/
Wikipedia
Joseph18 [utilizator], Duminică, 14 ianuarie 2018, 10:08
-3/15
In partea finala a articolului se poate citi:

"Violenta s-a intensificat intre Israel si Fasia Gaza DUPA decizia presedintelui american, Donald Trump, din 6 decembrie, de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului".

***Adevarul este ca acel 'conflic' din Gaza dureaza de mai multi ani, chiar si dupa retragerea Israelului din zona RESPECTIVA, iar punctul MAXIM a fost atins in anul 2012, deci in perioada mandatului Obama.

Daca deschidem Wikipedia putem afla amanunte:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Conflictul_dintre_Israel_%C8%99i_F%C3%A2%C8%99ia_Gaza

Asadar, decizia lui Trump de luna trecuta a venit dupa 70 de ani de conflicte permanente, si la 24 de ani dupa semnarea Acordurilor de Pace de la Oslo...!
comenteaza