Comisia Europeana a numit, in urma unui proces de selectie public, 39 de experti in cadrul grupului la nivel inalt constituit pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene in vederea combaterii fenomenului stirilor false ("fake news") si a dezinformarii in mediul online, se arata pe site-ul oficial al institutiei, potrivit Agerpres.

Alina Bargaoanu, decanul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPAFoto: snspa.ro

Grupul la nivel inalt pentru combaterea stirilor false si a dezinformarii din mediul online este alcatuit din reprezentanti ai societatii civile, platforme social media, organizatii mass-media, jurnalisti, dar si persoane din mediul academic.

Profesor doctor Madeleine de Cock Buning din cadrul Universitatii Utrecht, specializata in proprietare intelectuala, drepturi de autor si legislatie mass-media, a fost nominalizata la functia de presedinte al acestui Grup.

Grupul la nivel inalt va oferi consultanta Comisiei Europene cu privire la fenomenul raspandirii continutului fals, definind rolurile si responsabilitatile partilor relevante, evaluand dimensiunea internationala si riscurile si formuland recomandari in vederea extinderii sau introducerii de noi actiuni.

Printre cei 39 de experti se numara si prof. univ. dr. Alina Bargaoanu, decan al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) Bucuresti.