Turistul surprins de o avalansa produsa sambata dupa-amiaza in Masivul Bucegi facea parte dintr-un grup de cinci persoane si se afla intr-o zona foarte dificila, scrie News.ro. Salvatorii montani au dubii ca ar mai fi in viata, in conditiile in care valul de zapada care a venit peste el l-a dus intr-o vale adanca de cateva sute de metri, iar cei care il insoteau i-au gasit ruscacul si casca.

HotNews.roFoto: Hotnews

Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat pentru News.ro ca turistul se afla pe munte impreuna cu alte patru persoane, celelalte patru scapand nevatamate.

Valul de zapada l-a purtat pe barbat intr-o rapa de peste 500 de metri. Doi dintre cei care il insoteau au urcat la Costila, de unde au fost recuperati de salvamontisti si dusi la refugiul Salvamont. Ceilalti doi, care au vazut cum barbatul este luat de avalansa, au coborat pana in locul unde valul de zapada s-a oprit, unde s-au intalnit cu niste alpinisti, insa nu l-au gasit pe barbat, in schimb au gasit rucacul si casca pe care acesta le purta.

Gheorghe Haiduc a spus ca, avand in vedere aceasta situatie, sunt foarte putine sanse ca turistul ca mai fie in viata.

Echipe de salvamontisti si jandarmi montani continua cautarea turistului.

UPDATE 20.40: Actiunea de recuperare a turistului surprins de avalansa a fost intrerupta; salvatorii spun ca este imposibil ca el sa fi supravietuit

Salvamontistii din Busteni au intrerupt, sambata seara, dupa cinci ore de cautari, actiunea de recuperare a turistului surprins de o avalansa pe Valea Costilei din Masivul Bucegi, anunta News.ro. Tanarul prins sub avasansa este din Bucuresti, are 30 de ani, iar salvatorii spun ca este imposibil ca el sa fi supravietuit.

Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca incepand cu ora 20:00 a fost intrerupta actiunea de cautare a turistului surprins de avalansa.

La operatiune au participat si doi dintre cei patru prieteni cu care acesta se afla pe munte in momentul in care a fost luat de valul de zapada dislocata. Ceilalti doi care il insoteau pe barbat au fost condusi la refugiul Salvamont.

Salvatorii montani sustin ca este imposibil ca turistul sa fi supravietuit, avand in vedere ca a fost dus intr-o vale pe o distanta de aproximativ 500-600 de metri.

Cautarile vor fi reluate duminica dimineata.