Clujenii care protesteaza mergand pe jos pana la Bucuresti au parcurs deja peste 100 de kilometri - Hotnews Mobile
1 € 4,6605 1 USD 0,7646joi 13 dec 2018

Clujenii care protesteaza mergand pe jos pana la Bucuresti au parcurs deja peste 100 de kilometri

de G.S, Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 13:04
- a A+
Clujenii care au ales sa protesteze fata de modificarea legilor Justitiei mergand pe jos pana in Bucurestii, unde spera sa ajunga la mitingul care va fi organzat in 20 ianuarie, au parcurs pana acum peste 100 de kilometri din traseul de aproximativ 450 de kilometri. Vineri seara, protestatarii au ajuns la Targu Mures, spunand ca pe traseu li s-au alaturat alti oameni si au fost intampinati in localitati cu ceai, cafea si sandviciuri, informeaza news.ro.Liderul si initiatorul protestului "Marsul Sperantei", Sorin Bobis, a anuntat pe Facebook ca grupul a ajuns cu bine la Targu Mures, in a treia zi de cand a pornit la drum din Cluj-Napoca.

Participantii au parcurs peste 100 de kilometri pe jos, adica aproape un sfert din cei aproximativ 450 de kilometri pana in Capitala.

"S-a incheiat si a treia zi. O zi linistita, lipsita de complicatii. Am ajuns la Targu Mures unde am fost asteptati de un grup de manifestanti. Oameni frumosi care sunt in strada inca de la inceputul anului trecut", a scris Sorin Bobis.

Sambata dimineata, grupul a pornit spre Sighisoara.

"Va fi o zi plina de surprize. Si-au anuntat participarea multi prieteni. Va fi o etapa grea. Vom incerca sa ajungem la Sighisoara¬, a mai scris liderul grupului.

Participantii s-au declarat impresionati de cum au fost intampinati pe traseu, spunand ca au fost serviti cu ceai, cafea si sandviciuri, inclusiv de catre reprezentantii unor primarii.

Grupul parcurge peste 40 de kilometri pe zi, iar participantii spera ca in 20 ianuarie vor putea fi in Capitala pentru protestul de amploare programat in Piata Universitatii. Actiunea este intitulata "Toate drumurile duc la Bucuresti. Revolutia generatiei noastre¬ si sunt chemati manifestanti din toata tara.

Initiatorul "Marsului Sperantei" este un horticultor in varsta de 51 de ani din Cluj-Napoca, el fiind prezent si la Revolutia din 1989. Acestuia i s-a alaturat unul dintre fiii sai, in varsta de 18 ani, doi nevazatori si un cetatean francez, stabilit de mai multi ani in tara, fiind casatorit cu o romanca.

Inainte de plecare, Sorin Bobis a declarat ca a ales aceasta forma de protest pentru a le atrage atentia in primul rand bucurestenilor, pe care ii invita la protestul de sambata viitoare. "Daca noi putem face un efort de a merge 10 - 11 zile pe jos, bucurestenii pot cobori de blocuri in ziua protestului si sa ni se alature. Aveam 23 de ani cand am participat la Revolutia din 1989, iar acum simt ca ce am castigat atunci s-a pierdut pe drum", a spus initiatorul "Marsului Sperantei".
1164 de afisari


Hai, Bucuresti!
aladdin [utilizator], Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 13:12
+7/11
Ati dovedit odata ca va pasa si ati iesit 300.000 in strada. Mai faceti un efort si pe 20 ianuarie, doar de noi le mai este frica.
Multe nu vezi matale...
Liviu2012 [utilizator], Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 15:12
+5/5
Nu-ți vezi nici capul, nici cum hoții de profesie îți fură preșul de sub picioare... Atunci chiar va trebui să pui gura la BUGET și să înghiți firmiturile pe care ți le va scăpa Mafia, ca să te țină în viață și să o mai votezi în anii bisecți.

Multe nu vezi dumneata! Totuși, vezi CEVA, sau nu mai avem nicio speranță în ce te privește?
inca 4 comentarii comenteaza