Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi a anuntat, vineri, ca a inceput o ancheta in cazul unui barbat de 75 de ani a carui familie reclama ca ar fi murit dupa ce a fost purtat in mod nejustificat de la un spital la altul, relateaza news.ro.

Potrivit reprezentantilor DSP Iasi, familia barbatului a sesizat institutia ca, initial, acesta a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi, unde a fost dus pentru ca acuza dureri in zona pieptuluil, dar ulterior, a fost transferat la spitalul de Boli Infectioase.

Rudele barbatului sustin ca nu au fost anuntate despre transferul de la un spital la altul si ca au aflat cu surprindere ca barbatul a murit la spitalul de Boli Infectioase.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, Mihnea Hurmuzache, a declarat pentru News.ro ca pacientul are antecedente cardiace, suferind in trecut mai multe infacturi miocardice. El a precizat ca in acest caz a fost vorba despre o infectie bronho-pulmonara severa, la care s-au adaugat si problemele de natura cardiaca.

La randul sau, purtatorul de cuvant al DSP IasI, Marius Voicescu, a precizat ca in urma reclamatiei depuse de familia barbatului decedat, institutia a demarat o ancheta.

El a afirmat ca cercetarea va stabili daca s-au respectat protocoalele privind transferul intre cele doua spitale.