Franta: O suta de femei celebre, printre care Catherine Deneuve, apara libertatea barbatilor de a inoportuna , dupa scandalul Weinstein - Nu ne recunoastem in acest feminism care ia chipul unei uri fata de barbati - Hotnews Mobile
1 € 4,6605 1 USD 4,1120joi 13 dec 2018

Franta: O suta de femei celebre, printre care Catherine Deneuve, apara libertatea barbatilor de a inoportuna , dupa scandalul Weinstein - Nu ne recunoastem in acest feminism care ia chipul unei uri fata de barbati

de R.M. Marţi, 9 ianuarie 2018, 18:02
- a A+
Imagine
Un editorial publicat de o serie de vedete si intelectuale franceze, printre care celebra actrita Catherine Deneuve, in ziarul Le Monde apara "libertatea de a inoportuna" a barbatilor si se pronunta impotriva campaniei de denunturi care a aparut dupa izbucnirea scandalului Weinstein, scrie AFP.  • Participa mai jos la sondajul HotNews.ro: A mers prea departe fenomenul #metoo? Sau e doar un inceput?

"Violul este o crima. Dar curtea insistenta sau stangace nu este un delict, nici galanteria o agresiune machista", scriu cele o suta de actrite, scriitoare, cercetatoare sau ziariste, care resping "puritanismul" care a aparut dupa primele acuzatii de hartuire sexuala care l-au vizat pe puternicul producator american.

"Campanie de delatiuni", "justitie expeditiva": barbatii au fost "sanctionati in exercitiul meseriei lor, constransi sa demisioneze, cand nu au facut decat sa atinga un genunchi, sa incerce sa fure un sarut, sa vorbeasca de lucruri intime in cadrul unui dineu de afaceri sau pentru ca au trimis mesaje cu conotatii sexuale unei femei" fata de care atractia nu era reciproca", scriu acestea, evocand un "val purificator".Pentru acestea, "aceasta febra de a trimite 'porcii' la abator, departe de a ajuta femeile sa devina independente, serveste in realitate intereselor dusmanilor libertatii sexuale, extremistilor religiosi, celor mai aprigi reactionari si cei care cred (...) ca femeile sunt fiinte aparte, copii cu chipuri de adulti, care au nevoie sa fie protejate".

"In calitate de femei, nu ne recunoastem in acest feminism care, dincolo de denuntarea abuzurilor de putere, ia chipul unei uri fata de barbati si de sexualitate", continua semnatarele textului, care afirma ca apara "libertatea de a inoportuna, indispensabila libertatii sexuale".
19313 afisari


Wow! Asta este curaj cu adevarat.
quietguy58 [utilizator], Marţi, 9 ianuarie 2018, 18:12
+87/109
Wow! Asta este curaj cu adevarat.
Chapeau Madame Deneuvue.
O femeie normala,
soundtrack [utilizator], Marţi, 9 ianuarie 2018, 18:13
+61/83
care in viata a avut asteptari normale de la relatia femeie-barbat. Feminismul actual este o miscare agresiva fata de societatea obisnuita, in care relatiile dintre cele doua sexe, femeie si barbat, s-au derulat dupa cutume si legi firesti. Impreuna cu alte grupuscule precum sustinatorii transgenderismului, a justitiei sociale, a agresivitatii explicite a ANTIFA, a libertatilor unor mutanti de a se comporta cum le dicteaza boala, feminismul se erijeaza intr-o autoritate a unei inginerii sociale menite sa destructureze coeziuni si sisteme bine inradacinate si eficiente.
inca 55 de comentarii comenteaza