Parchetul Militar, despre Dosarul Revolutiei: In decembrie 1989 nu a existat vid de putere / Au fost trei incercari de lichidare a lui Ceausescu inainte de executie / Dezinformarile constante au dus la psihoza terorista de la nivel national - Hotnews Mobile
1 € 4,6975 1 USD 4,1192luni 21 ian 2019

Parchetul Militar, despre Dosarul Revolutiei: In decembrie 1989 nu a existat vid de putere / Au fost trei incercari de lichidare a lui Ceausescu inainte de executie / Dezinformarile constante au dus la psihoza terorista de la nivel national

de G.S. Luni, 18 decembrie 2017, 11:12
- a A+
Imagine
In timpul Revolutiei din 1989 nu a existat un vid de putere, a declarat luni procurorul militar Marian Lazar, in timpul unei conferinte de presa. In cadrul cercetarilor din Dosarul Revolutiei, "a fost stabilita componenta comandamentului politico-militar care a preluat, in timp foarte scurt, dupa fuga presedintelui in exercitiu, puterea totala in Romania", a spus Lazar.

Cele mai importante informatii transmise luni de Parchetul general in privinta Dosarului revolutiei:

- A fost identificata, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panica (emis la data de 21 decembrie 1989, in timpul discursului lui Nicolae Ceausescu) care a contribuit, alaturi de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din Piata Palatului si declansarea protestelor in Bucuresti.

- A fost realizata o succesiune clara a evenimentelor politico-militare existente in dupa-amiaza si seara zilei de 21 decembrie 1989.

- A fost conturata succesiunea evenimentelor deosebit de importante din noaptea de 21/22 decembrie 1989.

- Au fost clarificate imprejurarile legate de fuga cuplului prezidential de pe sediul CC al PCR, traseul urmat si comportamentul fortelor militare inainte, in timpul si dupa patrunderea revolutionarilor in sediul Comitetului Central.

- S-a realizat edificarea partiala referitoare la declansarea si executarea diversiunii militare incepand cu seara zilei de 22 decembrie 1989. Este cert faptul ca diversiunea a existat, s-a manifestat complex pe mai multe planuri, fiind cauza principala a numeroaselor decese, vatamari corporale si distrugeri survenite .
- Probatoriul administrat a reliefat mecanismele dezinformarilor constante, avand consecinte deosebit de grave, lansate prin intermediul TVR, Radiodifuziunii si mijloacelor militare de comunicatii, astfel fiind instaurata la nivel national binecunoscuta psihoza terorista .


- De asemenea, se contureaza modalitatea prin care au fost transmise o serie de ordine militare diversioniste, cu consecinte deosebit de grave.

-In legatura cu aceeasi diversiune au fost obtinute date care demonstreaza ca in anul 1987 fortele armate ale Romaniei au importat doua tipuri de imitatoare de foc militare, respectiv imitatoare pentru armamentul de infanterie, cu foc la gura tevii si imitatoare privind desantul de parasutare.

- Probele administrate au permis o buna edificare cu privire la solicitarea de ajutor militar strain (sovietic) si consecintele grave ale unei astfel de solicitari pentru structurile militare interne si populatia civila. Aceasta realitate este necesar a fi coroborata cu situatia militara alarmanta care a existat de-a lungul intregii frontiere de stat a Romaniei in luna decembrie 1989.

- Totodata, a fost clarificata succesiunea evenimentelor petrecute la UM 01417 Targoviste, locatia unde s-a aflat cuplul Ceausescu incepand cu dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989. Probele au evidentiat existenta unei constante diversiuni exercitate asupra cadrelor de comanda ale acestei unitati militare, precum si existenta unor ordine venite de la varful ierarhiei militare privind eliminarea fizica a cuplului Ceausescu.

Astfel, pana la executia celor doi, survenita la data de 25 decembrie 1989, au fost identificate trei tentative de lichidare fizica a acestora.

15589 de afisari


o revolutie furata...o tara furata...
EMC2*2/2#@4 [utilizator], Luni, 18 decembrie 2017, 11:44
+49/51
in decembrie 89...la ~30 de ani de la aceasta revolutie, poporul roman a fost si este furat. Ar fi un moment bun sa aflam adevarul asa cum a fost si nu alterat.

Singura constanta a celor ce s-au perindat pe la putere a fost furtul. Nimeni nu a reactionat de atunci si pana acum ... si totusi au trecut 30 de ani ... comunistii au stat la putere cam vreo 40 de ani... Cate generatii au pierit, cate generatii au stat cu mainile in san acceptand aceste politici menite sa indobitoceasca, sa saraceasca o tara frumoasa? Avem 70 de ani de regim comunist combinat cu neocomunism si noi tot nu suntem in stare sa ne luam soarta in propriile maini.

In '47 regele a abdicat si ne-au preluat comunistii ...
l-au hulit timp de 70 de ani, ca a plecat cu trenuri pline de averi, ca lupta importiva poporului, l-au impiedicat sa se intoarca in tara dupa revolutie ...
Acum s-a dus din nou regele (de data asta de tot) ... comunistii sunt pe cale sa-si recupereze tara. (da, tara lor...ca nu este a ta si nici a mea ... in acceptiunea lor)

Nu am fost niciodata liberi, nu am fost niciodata in stare sa facem ceva pentru tara asta. Nu am fost in stare sa ne creem un sistem de valori. Am tot acceptat nonvalorile sa ne conduca si doar ne lamentam pe la colturi ....

Ma intreb si eu ... oare voi prinde in viata asta o Romanie frumoasa, corecta?

Din ce in ce mai greu de crezut...pentru ca ei sunt uniti... si reusesc cu brio sa ne dezbine impartindu ne in PSD-isti si antiPSD isti. ...am ajuns sa ne uram parintii pentru ca ii tot voteaza pe astia... am ajuns sa ne uram vecinii pentru ca lucreaza pentru stat, am ajuns sa ne uram intre noi pentru ca suntem diferiti ... dar nu reusim sa punem degetul cu totii pe adevaratele probleme...

Cate zile voi avea, voi face tot ce mi sta in putinta ca macar copii mei sa aiba parte de o tara asa cum mi-o doresc eu... curata, corecta .... frumoasa!

Pe voi, ceilalti, nu ma pot baza ... asta am invatat in anii mei de pana acum ... trist dar adevarat.
Bine, atunci publicati raportul complet!
emil bobu [utilizator], Luni, 18 decembrie 2017, 11:34
+46/46
Nu astept sa iasa filmul, vreau sa citesc cartea!

Nu doar atat, vreau sa le dau in cap cu ea celor care inca mai sustin dictatura!
inca 29 de comentarii comenteaza