10.000 de oameni au protestat, duminica seara, in Bucuresti, dar si cateva orase din tara, impotriva modificarii legilor justitiei. Mobilizarea pentru proteste s-a facut pe Facebook. In capitala, protestul a fost inspirat de unul dintre mesajele Regelui Mihai, transmis in timpul discursului sau din Parlamentul Romaniei, in 2011 -" Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul". Protestatarii au plecat in mars din Piata Victoriei, pe Calea Victoriei, spre Palatul Parlamentului. Jandarmii au blocat insa accesul protestatarilor pe trotuarele Palatului Parlamentului, Jandarmeria sustinand ca acesta este un obiectiv cu paza militara si nu este permisa o astfel de manifestatie atat de aproape. Jandarmii au fost huiditi de protestatari, care au scandat minute in sir "Jandarmeria apara hotia!" si "Intr-o zi veti plati!"

Pancarta la protest: Noi in frig, hotii la racoare!Foto: Facebook / Radu Popescu

Ora 20.53: Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, a declarat la Digi 24 ca in momentul in care protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului au fost redirectironat spre zona Parcului Izvor pentru a nu permite blocarea Bulevardului Natiunile Unite si bulevardului Libertatii.De asemenea, acesta a argumentat ca nu s-a permis protestatarilor sa stea pe trotuarele dinspre cladirea Palatului Parlamentului, pentru ca este un obiectiv cu paza militara si nu este permisa astfel de manifestatie.

Ora 20.36: In fata sediului PSD din Iasi au aparut pentru prima oara jandarmi la protestele din acest an

20.27: Jandarmii au blocat accesul protestarilor spre Palatul Parlamentului, punand graduri. Oamenii huiduie si scandeaza" Jandarmeria apara hotia!" si "Lasati-ne sa trecem".

Ora 20.22: In fata Parlamentului, jandarmii au postat pe strada circa 10 dube, ca sa blocheze accesul multimii in fata sediuluiu legislativului. Vezi VIDEO:

Ora 20.15: Coloana cu mii de bucuresteni e acum pe Bd Libertatii, in drum spre Parlament

Ora 20.13:Imagini VIDEO LIVE din Iasi:

Ora 20.09: Iasi: Peste 1000 in fata sediului PSD. Protestarii mai in varsta au strigat "Jos comunismul!", iar cei mai tineri au strigat "DNA sa vina sa va ia"

20.04: La Cluj, protesteaza acum 4.000 de oameni. Circa 50 de protestatari si in Bistrita, in fata Prefecturii din Piata Petru Rares

Ora 20.00: Cei circa 10.000 de oameni au strigat minute in sir Jos Comunistii! si Timisoara! in Piata Revolutiei, in fata Palatului Regal, unde pana ieri a stat sicriul cu corpul Regelui Mihai.

Ora 19.57: Aproximativ 10.000 de oameni protesteaza acum in Bucuresti.

Ora 19.48: La Iasi, aproximativ 1.000 oameni protesteaza acum.

Ora 19.46: Protestatarii au inceput sa aplaude in momentul in care au ajuns in dreptul Palatului Regal si au inceput sa strige "Regele Mihai"

Ora 19.38: Oamenii striga "Hotii", "Jos comunistii", "Regele Mihai", "Justitie, nu coruptie" si bat in tobe, in timp ce merg spre Palatul Parlamentului. (News.ro).

Ora 19.30: Imagini VIDEO impresionante cu coloana de peste 5.000 de bucuresteni marsaluind spre Parlament sub prima ninsoare a iernii:

Video 2:

Ora 19.18: Aproximativ 3.000 de persoane au plecat in mars spre Parlament, pe Calea Victoriei, dupa ce s-a creat o mica busculada, din cauza ca jandarmii nu ii lasau pe protestatari sa plece pe strada, argumentand ca nu au autorizatie. Oamenii au fortat cordonul creat de jandarmi.

Ora 19.11: Aproximativ 1.500 de oameni protesteaza acum in Bucuresti. Grupuri de oameni vin dinspre gurile de metrou spre piata din fata Guvernului.

Ora 19.03: Proteste se desfasoara la aceasta oara si in Bacau si Galati.

Ora 18.56: La Cluj, mai bine de 600 de persoane au iesit in strada.

Ora: 18.55: La Iasi, aproximativ 500 de oameni protesteaza in Piata Unirii.

Ora 18.39: La Bucuresti, sunt aproximativ 1.000 de oameni in fata Guvernului. Lumea continua sa vina. Protestatarii nu au mai plecat, asa cum era programat, in mars spre Parlament.

Ora 18.13:Cele cateva sute de persoane striga "Hotii" si "Justitie, nu coruptie!". Oamenii au steaguri tricolore, vuvuzele si tobe.

Marsul de protest are loc dupa ce, la ora 15.00, tot in Piata Victoriei, a avut loc un falshmob de sustinere a independentei justitiei.

Descrierea evenimentului, asa cum este facuta de catre organizatori:

"Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul" Regele Mihai, discurs in Parlamentul Romaniei, 25.10.2011

Iesim duminica sa tragem un semnal de alarma fata de asaltul impotriva justitiei.

(LUNI, 18 Decembrie, la Senat se da votul final pe Legile Justitiei)

Ne intalnim la ora 17:00 in Piata Victoriei, urmand sa plecam in mars catre Casa Poporului la ora 18:00.

Traseul va fi urmatorul : Piata Victoriei - Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Piata Natiunilor Unite - Parlament, unde ne oprim si aprindem luminile telefonului.

Sau fiecare in orasul lui.

Hai sa fim cu totii in strada duminica pentru a da alarma! Tacerea noastra e puterea lor, asa ca hai sa facem galagie! Luptam pana la capat.

E nevoie de urmatoarele: Oale/cratite/capace/polonice/linguri/

In acest fel ne facem auziti. Vedeti cum a fost la Cluj duminica trecuta :https://www.facebook.com/coruptia.ucide/videos/724969691025272/

Ii PUTEM opri? Da, categoric!

VREM sa ii oprim? La intrebarea asta va trebui sa ne raspundem fiecare in parte, onest.

Ce e sigur, insa, e ca raspunsurile noastre, adunate la un loc, vor determina viitorul nostru si al Romaniei pentru multi ani de acum incolo.

O descriere a ce urmeaza sa se intample in Romania :

https://www.petreanu.ro/noul-penal-imaginat-politicieni-descrie-republica-romana-infractorilor/

Cum evolueaza calendarul pentru incatusarea Justitiei:

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22176276-alerta-amendamente-distrugatoare-pentru-justitie-suspectii-coruptie-nu-mai-pot-arestati-preventiv-procurorii-nu-mai-pot-comunica-nici-fel-informatii-din-dosare-beneficiul-cui-modifica-articolul-referi.htm

In afara de legile justitiei sunt mai multe probleme presante:

- Nationalizarea mascata a Pilonului II de pensii

- Modificarile codului fiscal, ce urmeaza sa arunce Romania intr-un haos, incepand cu 1 ianuarie 2017.

- Pe plan local, Gabriela Firea face un stat in stat din primaria Bucuresti.

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22173791-primele-achizitii-facute-firmele-proaspat-infiintate-gabriela-firea-brad-inchiriat-14-000-euro-spiridusi-din-polistiren-masini-laptopuri-borduri-plus-campionii-achizitiilor-sunt-firme-noi-noute-action.htm

La toate acestea se adauga si situatia grava din sanatate, educatie, infrastructura, economie, cultura.

CE POTI FACE?

1. Hai in strada. Te simti revoltat, increzator ca vom reusi sau, din contra, obosit si resemnat? Hai oricum! Starile trec, faptele raman si ele sunt singurele care conteaza. In februarie am oprit OUG13. Asta o sa facem si acum.

2. Contacteaza-ti parlamentarii si cere-le sa respinga toate modificarile aduse legilor justitiei. Suna-i! Scrie-le! Mergi in audienta! Pune accent pe senatori deoarece VOTUL FINAL pentru legile Justitiei se da luni, 18 Decembrie, la Senat! Efortul tau conteaza!

3. Scoate-ti din cap odata pentru totdeauna ideea ca ￯Degeaba! Nu se schimba nimic! Deja suntem in Dictatura!"

Fals. Nu este nimic pierdut! Atata timp cat suntem uniti si hotarati, aceste propuneri nu vor trece, iar Romania va ramane o democratie.

4. Informeaza-te si informeaza-i pe ceilalti! Gasesti materiale foarte clare pe Coruptia Ucide, Declic, REZISTENTA, Factual.

5. Ne bucuram pentru ca faci parte din aceasta comunitate. Ca sa putem sa ne facem auziti avem nevoie de ajutorul tau. Te rugam sa dai share evenimentului + invite + mesaje private .

6. Daca nu locuiesti in Bucuresti, iesi oriunde te afli. (Multi sunt prezenti la sediile PSD din tara, discuta cu cei din orasul tau si organizati-va )

#vavedem #faraviolenta!

Nota : fiecare este raspunzator in fata legii pentru comportamentul din timpul protestelor.

Organizatorii mitingurilor, comunitatile 600000 pentru Rezistenta, Insistam, Asociatia Civica ProFest, Evolutie In Institutie, Declic, Coruptia ucide si Rezistenta TV, sustin ca marsul vizeaza si alte probleme, cum ar fi nationalizarea mascata a Pilonului II de pensii, modificarile codului fiscal, problemele din sanatate, educatie, infrastructura, economie, cultura, precum si faptul ca "Gabriela Firea face un stat in stat din primaria Bucuresti", prin firmele infiintate de primarul general al Bucurestiului.