Tigari de contrabanda ambalate in colete de mici dimensiuni au fost trecute peste frontiera cu Ucraina cu o drona, urmand a fi preluate de un cetatean roman. Deoarece acesta a incercat sa fuga, politistii de frontiera din Maramures au tras mai multe focuri de arma in plan vertical, scrie News.ro.

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sarasau - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au sesizat un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina in Romania.

"S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor si cercetarea zonei, ocazie cu care in apropierea frontierei de stat a fost observata o persoana, care nu-si justifica prezenta in zona. Patrula politiei de frontiera a actionat pentru retinerea persoanei respective, efectuand somatiile legale prin voce, insa deoarece aceasta nu s-a supus si a incercat sa fuga, au fost trase patru focuri de avertisment, in plan vertical, cu armamentul din dotare", a anuntat Politie de Frontiera.

In urma actiunii, s-a reusit retinerea unui cetatean roman, in varsta de 54 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures, iar in apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care contineau tigari de provenienta ucraineana.

Tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in continuare se fac verificari pentru identificarea persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.