Judecatorul Cristi Danilet a anuntat ca magistratii iau in calcul posiblitatea de a declansa o forma de protest saptamana viitoare, ca urmare a modificarilor propuse la Codul penal si de procedura penala care ar urma sa fie discutate in Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Magistratii romani nu vor accepta nepasatori ca Parlamentul sa dezbata legi date in favoarea infractorilor. Este o rusine ceea ce se intampla. Legile nu se fac pentru anumite persoane.

In momentul de fata judecatorii penalisti si procurorii discuta necesitatea de a intra saptamana viitoare intr-o forma de protest.

Asadar, luni vom anunta si noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Daca trebuie sa iasa si magistratii in strada sa intelegeti ca e groasa, atunci o sa facem si asta, sa vuiasca Europa!" a scris Danilet, fost membru CSM.

Intr-un update, Danilet a precizat ca "luni, intre orele 12-13, judecatorii si procurorii din judetele Cluj, Salaj, Maramures, Bistrita-Nasaud vor iesi in fata tribunalelor, imbracati in robe! Ei vor protesta impotriva modificarilor aduse la legile justitiei si a codurilor penal si de procedura penala. Speram ca la fel vor proceda magistratii din celelalte judete ale tarii".