In cursul conferintei sale de presa anuale, Vladimir Putin a confirmat ca el si cu Donald Trump se tutuiesc. Celor 1600 de jurnalisti invitati la conferinta sa de presa-maraton, presedintele rus le-a spus ca, atunci cand discuta cu omologul sau american, ambii apeleaza la "numele mici", potrivit Rador care citeaza Daily Mirror.

Donald Trump si Vladimir PutinFoto: Agerpres/EPA

"Asa ar trebui sa fie relatiile intre doi oameni ca noi", a adaugat el. Dar ulterior a mai spus ca amestecul Rusiei in alegerile din SUA a fost "inventat" de adversarii lui Trump.

"Toate astea sunt niste lucruri inventate de oameni care i se opun lui Trump, pentru a da activitatii sale un caracter nelegitim. Oamenii care fac asta vor sa dea o lovitura politicii interne din tara". Intrebat care este parerea sa despre evolutia presedintelui Trump in primul an de guvernare, el a spus:

"Nu eu sunt in masura sa evaluez activitatea presedintelui. Asta trebuie s-o faca un alegator, poporul american". Dar el a continuat prin a lauda realizarile lui Trump. "Obiectiv vorbind, constatam unele realizari majore chiar in aceasta scurta perioada. Uitati-va la dezvoltarea pietelor. Asta demonstreaza increderea investitorilor in economia americana. Asta arata ce face presedintele Trump in acest domeniu. Cu tot respectul fata de adversarii lui Trump, acesta e un factor obiectiv".

Aseara, cota popularitatii lui Trump atinsese 32% - cea ma scazuta rata de popularitate inregistrata de vreun presedinte in aceeasi perioada a mandatului.