Daea: Eu sunt agronom inainte de a fi ministru si specialist in agricultura inainte de a vorbi despre ea, ca altii.Programul de sustinere a creascatorilor de ovine este unul eficient, in conditiile in care exista noua centre de preluare a lanii si exista contracte deja semnate pentru valorificarea ei, a declarat joi ministrul Agriculturii, Petre Daea, in cadrul dezbaterilor din comisiile reunite de buget-finante, raspunzand unor critici. "Eu sunt agronom inainte de a fi ministru si specialist in agricultura inainte de a vorbi despre ea, ca altii. Astazi, in Romania, exista noua centre de preluare a lanii, sunt contracte deja semnate pentru valorificarea acestei resurse. Nu lansam programe de dragul programelor. Punem la punct intreg sistemul. (...) A inceput sa se lege lantul in asa fel incat preocuparea si grija dumneavoastra sa poata fi materializata prin ceea ce facem noi la Ministerul Agriculturii. Va multumesc ca ati inteles acest mecanism", a declarat Daea. Bugetul Ministerului Agriculturii pentru 2018, de 23,52 miliarde lei, o majorare de 23,6% fata de 2017, a fost aprobat de comisiile reunite, informeazaAdevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Stelian Ion (USR): "PSD-ALDE curata Parlamentul de dosare".Deputatul USR Stelian Ion, membru in Comisia speciala pentru legile Justitiei, a precizat, joi, referindu-se la amendamentele depuse la Codurile penale, ca PSD-ALDE intentioneaza sa reconfigureze unele infractiuni, scopul fiind acela de a "curata" Parlamentul de dosare. "Ceea ce este cuprins in aceste propuneri legislative depaseste cu mult cadrul Directivei privind prezumtia de nevinovatie. Se ataca practic institutii importante din procedura penala, din Codul penal, se doreste reconfigurarea unor infractiuni, se intra pe procedurile de reglementare asupra probelor, asupra masurilor preventive, arestarii si asa mai departe. Daca s-ar adopta aceste amendamente, s-ar curata de dosare nu doar intreg Parlamentul, dar cred ca n-am mai avea de a face cu infractiuni in Romania", a spus Stelian Ion. El a dat exemplul ALDE, care ar dori sa modifice infractiunea de maturie mincinoasa, dar fiind faptul ca liderul sau, Calin Popescu Tariceanu, are un proces in care este acuzat exact de aceasta infractiune, relateazaRomania Libera.

Ungaria: Retorica incarcata de ura in campania electorala - tunurile pe Soros.Un parlamentar al partidului de guvernare Fidesz a postat o poza cu un porc sacrificat, pe care era scris numele miliardarului american de origine ungara George Soros. Inca o dovada a atmosferei toxice din Ungaria. Janos Pocs, un deputat al partidului lui Orban Fidesz crede ca este amuzant, dar gluma este proasta. Politicianul a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la o traditionala taiere a porcului. In imagine este un grup de oameni, in fata lor se afla porcul sacrificat. Pe pielea animalului, sta scris in ungureste: "Acesta a fost Soros!!!" Este de fapt un joc de cuvinte in limba maghiara care inseamna: "El era la rand!!!" Pocs a comentat astfel: "Ei au acum un porc mai putin..." si a adaugat un Smiley care ranjeste. Gestul lui Pocs a starnit o mare comotie publica. Peste 1.000 de utilizatori ai Facebook i-au trimis parlamentarului mesaje critice. Pocs a explicat ca nu intelege toata agitatia, ca nu ar fi vorba de George Soros, miliardarul american pe care premierul ungar Viktor Orban il combate de mai multa vreme in campanii publice, noteazaDeutsche Welle.

PSD nu mai vrea sa stii cand te fura politicienii si nici sa-i vezi la televizor in catuse.Membrii Coalitiei PSD-ALDE merg cu buldozerul in ceea ce priveste schimbarea legilor care nu le convin. In plin scandal legat de modificarile legilor justitiei, asa-numita Comisie Iordache din Camera Deputatilor vrea sa dezbata acum si mai multe amendamente la Codul penal si la cel de procedura penala. Schimbarile, daca vor fi aprobate, vor afecta grav multe dosare penale. Ca sa-ti dau doar doua exemple: este posibil ca marturia mincinoasa sa fie practic dezincriminata (iar Tariceanu sa scape de procesul penal in care este implicat), in timp ce inregistrarile de pe camerele de la metrou sa nu mai poata fi folosite in procesele penale (asta apropo de crima de la metrou). Pretextul acestor modificari la codurile penale ar fi acela ca exista o Directiva a Parlamentului European, referitoare la prezumtia de nevinovatie, care trebuie tradusa si in legislatia din Romania, scrieVice.

Dirca: Cu modificarile propuse de PSD la Coduri, datele informatice din dosarul lui Dragnea trebuie sterse, iar inregistrarile cu crima de la metrou nu se mai pot folosi.Senatorul USR George Dirca a declarat joi ca, in cazul in care propunerile de modificare a Codurilor penale formulate de PSD si ALDE ar fi adoptate, inregistrarile informatice nu ar mai putea fi utilizate in instante, ceea ce ar avea impact inclusiv asupra dosarului lui Liviu Dragnea, dar si asupra cercetarilor crimei de la metrou. "Vreau sa va dau doua exemple concrete, ca sa intelegem exact ce insemana aceste modificari puse sub umbrela Directivei. Practic, datele informatice descoperite in calculatoare, care privesc dosarul lui Liviu Dragnea, nu mai pot fi folosite in dosar, Parchetul fiind obligat sa le stearga in totalitate, ca si cum nu le-ar fi descoperit niciodata. Deci Parchetul nu se mai poate autosesiza cu privire la anumite informatii pe care le descopera in timpul unr perchezitii informatice. Si mai grav, in cazul situatiei odioase cu crima de la metroul Dristor 1, acele inregistrari capturate cu camerele de supraveghere de la metrou nu mai pot fi folosite ca probe in dosarul penal pentru ca au fost facute fara mandat. Asta e situatia pe care vor sa o creeze in Romania PSD-ALDE", a declarat Senatorul USR, citat deAdevarul.