Lovitura dura pentru Boeing: Delta a comandat 100 de avioane Airbus.Delta Air Lines, al doilea mare transportator aerian american, a anuntat joi ca a inaintat o comanda ferma constructorului aeronautic european Airbus pentru 100 de avioane A321neo, cu o valoare de catalog de 12,7 miliarde de dolari, o lovitura dura pentru constructorul american Boeing care si-a pus sperante mari in acest contract, informeaza AFP. In plus, Delta Air Lines a luat o optiune si pentru alte 100 de aparate A321neo. Toate aceste noi avioane ar urma sa fie echipate cu motoare Pratt & Whitney iar primele livrari sunt asteptate in primul trimestru din 2020. Delta subliniaza ca avioanele A321neo pot transporta pana la 197 de pasageri, consuma cu 12% mai putin kerosen comparativ cu A321 clasice, ii vor permite sa isi reinnoiasca flota de avioane capabile sa zboare pe distante medii. "Aceasta este tranzactia adecvata care vine la momentul oportun pentru clientii, angajatii si actionarii nostri", a declarat directorul general de la Delta, Ed Bastian, citat deCapital.

Business reportFoto: Colaj foto

Consecinta salariilor mici: casierii si lucratorii comerciali isi schimba angajatorul pentru numai 40 - 60 de lei in plus la venitul lunar.Casierii si lucratorii comerciali din magazine, supermarket-uri si hipermarket-uri isi schimba frecvent angajatorul, uneori chiar si de doua ori pe an. De obicei, acesti salariati se muta la concurenta pentru venituri nete lunare mai mari cu doar 40 de lei - 60 de lei decat cele incasate la angajatorul de la care au plecat. Munca solicitanta, platita modest, ii determina pe acesti oameni sa-si schimbe des angajatorul. "Desi castigul suplimentar in urma schimbarii angajatorului este de circa 4% in cazul casierilor sau lucratorilor comerciali, el este de multe ori un motiv suficient pentru a decide o schimbare", a explicat Ioana Radulescu, Recruitment Expert la ManpowerGroup Romania, intr-un interviu acordatEconomica.

Noua Dacia Duster primeste trei stele la testele EuroNCAP.Noua Dacia Duster a fost testata de EuroNCAP si a obtinut un calificativ similar cu cel acordat la testele efectuate cu prima generatie. Dacia Duster a primit 71% in dreptul protectiei pentru pasagerii adulti, 66% pentru protectia copiilor, 55% pentru protectia pietonilor si 37% in dreptul sistemelor de siguranta. EuroNCAP a acordat dupa testele de siguranta cu noua Dacia Duster trei stele modelului produs la Mioveni. Modelul testat a fost o Dacia Duster cu motorizare 1,5 litri diesel si tractiune fata. Acest rezultat a fost anticipat de oficialii Dacia la lansarea noului Duster in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, relateazaAuto-Bild.

Unde sunt cele mai ieftine chirii pentru spatiile de birouri din Bucuresti.Cele mai mici chirii pentru cladirile de birouri din principalii poli de business din Capitala sunt apropiate ca valoare, spre deosebire de situatia din anii trecuti, arata un studiu realizat de compania de consultanta imobiliara ESOP. In prezent, inchirierea spatiilor de birouri de clasa A din cei cinci poli costa intre 13 si 18 euro / metru patrat / luna, in functie de zona si de facilitatile oferite. Cele mai ieftine chirii pentru birourile din spatii de clasa B sunt in zona Orhideea - Politehnica - Vladimirescu, 11 euro / mp / luna, si tot aici se gasesc si cele mai ieftine chirii pentru spatii de clasa A. Daca in urma cu cinci ani, chiriile spatiilor de birouri noi de clasa A din zona Barbu Vacarescu - Aviatiei - Dimitrie Pompeiu erau de 16-17 euro / mp / luna, in prezent pornesc de la 15 euro / mp / luna si ajung la 18 euro / mp / luna. Astfel, cele mai mici chirii din acest pol sunt apropiate ca valoare de cele mai mici chirii din polul de business Orhideea - Grozavesti - Politehnica, unde limita inferioara este de 13-14,5 euro / mp / luna, scrieNewMoney.

Transgaz ia un credit de 50 mil. euro pentru BRUA. Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat joi ca va acorda primul sau credit in lei catre o companie din Romania, respectiv un imprumut echivalent cu 50 de milioane de euro, care va fi acordat companiei Transgaz, informeaza banca printr-un comunicat de presa. Fondurile de la BEI vor finanta constructia unui nou coridor european de transport al gazelor naturale (BRUA) pentru a crese securitatea aprovizionarii cu gaz si a reduce dependenta energetica prin diversificarea surselor si rutelor de aprovizionare "Acesta este primul credit BEI furnizat in lei catre o companie de la lansarea operatiunilor BEI in Romania, in anul 1992. Creditul va oferi Transgaz o mai mare flexibilitate in a evita riscurile cursului de schimb in finantarea infrastructurii de gaze din regiune. Proiectul contribuie la extinderea numarului de furnizori de gaze din Europa de Sud-Est si deschide piata regionala la o competitie crescuta", a declarat vice-presedintele BEI, Andrew McDowell, citat deCapital.

Teva Pharmaceuticals, in Top 10 producatori farma din Romania, va concedia 14.000 de angajati. Seful companiei: vor fi afectate toate regiunile. Compania israeliana Teva Pharmaceuticals, cel mai mare producator de medicamente generice din lume si intre primii 10 jucatori pe piata din Romania, va desfiinta circa 14.000 de locuri de munca in urmatorii doi ani, reprezentand peste 25% din totalul posturilor la nivel global, in cadrul unui program de restructurare prin care vrea sa reduca cheltuielile anuale cu 3 miliarde de dolari pana in 2020. Majoritatea taierilor de personal vor fi operate in 2018 si vor fi afectate toate diviziile din regiunile in care este prezenta compania, a anuntat seful Teva, Kare Schultz, intr-un email trimis angajatilor. Schultz, venit la conducerea Teva in luna septembrie, a precizat ca angajatii afectati de planul de restructurare vor fi anuntati oficial in urmatoarele 90 de zile, noteazaProfit.