Tony Martin, de patru ori campion mondial la contracronometru, acuza UCI (n.r. Uniunea Ciclista Internationala) de dubla masura in tratarea cazurilor de dopaj si considera ca federatia internationala actioneaza "ilogic, netransparent, neprofesionist si injust" in cazul britanicului Chris Froome, depistat pozitiv, sustine News.ro.

Chris FroomeFoto: lavuelta.com

"Sunt furios. Sunt doua standarde in afacerea Christopher Froome. Altii ciclisti sunt suspendati imediat dupa un test pozitiv. El si echipa lui au din partea UCI dreptul si timpul de a se explica. Nu am mai cunoscut un astfel de caz in trecut. Este un scandal, nu ar fi trebuit sa i se permita sa concureze la Campionatele Mondiale.

Publicul si eu de asemenea avem impresia ca sunt manevre in spatele nostru, sunt incheiate acorduri si ei cauta o modalitate de a se scoate din aceasta afacere. Au el si echipa lui un statut special? Aceste manevre sunt o puternica lovitura asupra dificilei lupte impotriva dopajului, pe care o sustin alaturi de rutieri ca Marcel Kittel. Avem nevoie de o abordare transparenta si consecventa din partea UCI. Ce s-a intamplat in acest caz este ilogic, netransparent, neprofesionist si injust" - Tony Martin, intr-o postare pe contul sau de Facebook.

Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie, rezultatul analizei fiind anormal cu salbutamol, un medicament utilizat in tratamentul astmului, afectiune de care sufera rutierul.

In testul de urina prelevat de la Froome la 7 septembrie s-a descoperit ca nivelul de salbutamol a fost de 2.000 nanograme pe mililitru, iar Agentia Mondiala Antidoping accepta 1.000 nanograme pe mililitru.

Ciclistul britanic s-a aparat spunand ca simptomele de astm s-au inrautatit in timpul "La Vuelta", iar la recomandare medicului a crescut doza de salbutamol.

In varsta de 32 de ani, Chris Froome a castigat "Le Tour" in 2013, 2015, 2016 si 2017. In acest an, britanicul a devenit primul rutier care a bifat dubla Turul Frantei-Turul Spaniei dupa anul 1978.

S-ar putea sa te intereseze si:

UCI: Chris Froome nu va fi suspendat provizoriu

Chris Froome se apara: "Simptomele de astm s-au inrautatit in timpul Turului Spaniei si am urmat sfatul medicului de a creste doza de salbutamol"

Turul Spaniei: Analiza antidoping anormala pentru Chris Froome (Sky), castigatorul competitiei din 2017