Un iesean fara permis auto si cu alcoolemie de 2,55 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost prins de politie in timp ce conducea o masina pe care o luase din spalatoria auto in care lucra, scrie Ziarul de Iasi.

Alcoolemie record in IasiFoto: Captura YouTube

Autoturismul, un Renault Kadjar, apartinea unei firme de leasing care lasase masina in curtea spalatoriei "La Bariera", situata in zona trecerii de cale ferata Comat, potrivit sursei citate.

Incidentul a avut loc in jurul orei 23. Florin Florescu a urcat la volanul masinii si, impreuna cu doi colegi de la spalatorie, o femeie si un copil a 'dat o tura' pana pe Bucium, la Releu, arata ziaruldeiasi.ro.

"A venit sotia si copilul unui coleg, la munca, si copilul voia sa fie plimbat. Asa ca am decis sa mergem pana la Releu. Am mers pana acolo, am stat vreo ora si juᅡmatate, apoi, ne-am intors. Cand mergeam spre Splai Bahlui, ne-a tras politia pe dreapta", a povestit Florin Florescu, pentru ziaristii ieseni.

Cand a suflat in fiola, aparatul a indicat o alcoolemie de 2,55 mg/l alcool pur in aerul expirat, ceea ce ar corespunde unei alcoolemii in sange de 5 mg/l alcool pur, care ar reprezenta un record pentru politia din Iasi.

Politistii au precizat ca au tras individul pe dreapta deoarece acesta circula fara lumini, cu viteza, si haotic.

"La data de 10 decembrie, in jurul orei 23.30, politistii de la Biroul Rutier Iasi au depistat in trafic pe Splai Bahlui, un autoturism care circula haotic si cu viteza, fara a avea luminile de intalnire in funcᅡtiuᅡne. In urma verificarilor, a rezultat ca sofeᅡrul din comuna Ungheni nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehiᅡcule. De asemenea, intrebat de catre politisti cu privire la circumstantele depistarii in traᅡfic la volanul autoturismului, barbatul a precizat ca a luat autoturismul dupa ce acesta fusese adus la spalatoria unde este el angajat", a declarat Anca Vijiac, de la Politia Iasi.

Intrebat de ziaristi daca este constient de "gravitatea lucrurilor", tanarul a raspuns zamibind: "I don't care".

Ziaristii l-au intrebat si ce o sa faca daca va fi arestat, pentru ca in puscarie nu o sa mai poata sa bea bere. "O sa beau spirt", a replicat el.