Ce se intampla cu Pamantul daca Soarele moare: scenariul nu e prea placut. Un studiu din 2008 al astronomilor Klaus-Peter Schroder si Robert Connon Smith a estimat ca Soarele va deveni atat de mare incat straturile sale exterioare de suprafata vor ajunge la circa 170 milioane de kilometri, absorbind planetele Mercur, Venus si Pamant. Intregul proces de transformare intr-un gigant rosu va dura aproximativ cinci milioane de ani. Pe partea de stralucire a Soarelui, luminozitatea acestuia va creste cu aproximativ 10% la fiecare miliard de ani. Intre timp, Pamantul se va coace si se va transforma intr-o baie de aburi, iar oceanele se vor evapora, scriePlayTech.

Faze tariFoto: Colaj foto

O Dacie 1300 l-a costat 10.000 de euro pe un tanar din Brasov. Masina, fabricata in 1970, a fost complet refacuta si acum arata ca si cum abia ar fi iesit din uzina. Daca vechea Dacie va primi autentificarea expertilor in vehicule istorice, proprietarul ar putea sa nu mai plateasca impozit pentru ea. Doua luni si jumatate a durat reconditionarea Daciei 1300. La ea au muncit non stop in aceasta perioada 17 persoane, intr-un service din Brasov. Mihai Zgardan este la a treia Dacie pe care o readuce la viata. Pe aceasta a cumparat-o cu 3.500 de euro de la fostul proprietar. Mihai a restaurat masina din bani proprii. A costat in jur de 6.000 de euro, potrivitDigi24.

Cercetatorul care a creat o forma de viata artificiala. Un cercetator a reusit una dintre cele mai spectaculoase performante din domeniul stiintei: a creat o forma de viata artificiala in laborator. Dupa ce acesta a adaugat bazele nucleotidice X si Y la alfabetul genetic natural al bacteriei E. coli, ADN-ul a generat noi proteine. Este pentru prima data cand o celua a recunoscut o proteina folosind altceva decat G, C, A sau T. Romesberg si echipa lui nu au intentia de a folosi cercetarea pentru a provoca un fel de explozie de forme noi de viata, hibride. In plus, aceste organisme sintetice nu ar supravietui in afara unui laborator, scriePlayTech.

Aceasta este sticla care iti purifica apa si nu trebuie spalata. Multi oameni au recipiente preferate din care prefera sa bea apa. De multe ori, insa, uita sa le spele la timp. QUARTZ este o sticla speciala, care nu trebuie curatata. Dispozitivul foloseste lumina UV pentru a purifica apa si interiorul sau. Producatorul sustine ca tehnologia elimina 99,9% din germeni in 60 de secunde. Lumina este produsa de LED-uri incluse in capac. Acestea sunt alimentate cu energie de un acumulator cu autonomie de pana la 2 luni, informeazago4it.ro.

De ce a ajuns sa coste un smartphone cat patru frigidere. Compania de cercetare de piata GfK arata ca smartphone-ul mediu e acum mai scump cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Platim chiar si peste o mie de dolari pentru un telefon de ultima generatie, bani de care ne-am putea lua patru frigidere. Producatorii reusesc sa-si meninta ritmul de crestere si marjele de profit datorita cererii din ce in ce mai mari pentru smartphone-urile mai scumpe. Compania care a declansat acest trend a fost Sony, care a apelat la strategia gadgeturilor premium in urma cu cativa ani. Anul acesta, Apple si Samsung au urmat trendul. Au fost prezentate modelele Galaxy Note 8 si Iphone X, cu preturi de pornire de peste 930 de dolari, potrivitDigi24.