"Demisia mea din functia de premier a fost una asumata. Vasile Dancu trebuia sa fie premier, dar nu l-a acceptat Klaus Iohannis", a declarat Victor Ponta, luni seara, la Romania TV. Fostul premier a dezmintit inca o data ca ar fi depus sau confirmat vreun denunt penal impotriva liderului PSD Liviu Dragnea, fara a nega conflictele cu acesta.

"Nu l-am turnat pe Dragnea niciodata si nici pe nimeni altcineva. Nici macar pe Blejnar care mi-a facut cel mai mare rau.", sustine fostul premier:

"Primul conflict cu Liviu Dragnea a fost cand am spus ca trebuie motiune de cenzura si dat jos Guvernul Ciolos", a declarat Ponta, care a devoalat ce vrea sa faca PSD, de fapt, cu legile justitiei:

"Am vorbit cu Iordache neoficial ca sa nu il prinda, sa il cheme la cabinetul 1 si sa il certe. Indreptam abuzurile? Daca da, votez cu doua maini. Deocadata, si Portocala, si Uncheselu sunt acolo. Ideea cu sectia speciala e un lucru bun. Problema nu e cine numeste si unde numeste. Problema e sa ai garantii. Stiti ce spune Comisia de la Venetia? Un procuror sef sa nu fie reales. Sa nu mai aiba dreptul la al doilea mandat. Vino sa le explici oamenilor ca sa ii convingi. Judecatorii trebuie sa fie independenti. Dragnea nu a vrut sa schimbe sistemul, a vrut sa-l stapaneasca el. Si-a luat o are teapa. I s-au redescoperit niste probleme cu Tel Drum. A stat la dospit din 2011" spune Ponta.