Cand anunta durerea de spate o problema grava de sanatate. Daca va doare spatele de mai mult de 3 luni, ar fi bine sa mergeti si la un reumatolog. Acesta poate fi semnul unei boli de tip inflamator, spondilita anchilozanta, care de cele mai multe ori este descoperita foarte tarziu. Netratata la timp, duce la complicatii grave care afecteaza viata pacientului. Simptomul care ar trebui sa va dea de gandit este durerea puternica in zona lombara. "In special daca durerea apare in repaus sau nocturn, daca se amelioreaza la miscare sunt semne care arata pacientului ca trebuie sa se adreseze unui medic", spune Catalin Codreanu, medic primar reumatolog, potrivitDigi24.

UtileFoto: Colaj foto

5 sfaturi de baza pentru ingrijirea parului.Temperatura apei este foarte importanta atunci cand iti speli parul. Apa fierbinte, de exemplu, usuca scalpul, afecteaza celulele capilare si accelereaza secretia de uleiuri specifice pentru a compensa efectul deshidratant. Nu trebuie sa iti speli parul zilnic din dorinta de a avea un par curat mereu, deoarece efectul va fi invers. Acest obicei va duce la ingrasarea parului intr-un ritm mult mai rapid. Alege produse de ingrijire a parului specifice pentru tipul tau de par: cret, deteriorat, vopsit, cu matreata etc. Folosind produsele potrivite, podoaba capilara va fi protejata si hidratata optim, scrieCSID.

Ce durere dispare cu ghimbir? Ghimbirul pe langa gustul unic pe care il ofera, va activa organismul uman si va favoriza procesul de ardere a grasimilor. Acesta este un energizant si stimulent digestiv, fiind unul dintre cele mai bune remedii impotriva racelii si a senzatiei de greata, care totodata iti si intareste imunitatea. Ghimbirul este o veritabila sursa de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar si proteine, carbohidrati si fibre. De asemenea, este adjuvant in durerile de sciatica. Ghimbirul avand efecte antiinflamtorii, analgezice este ideal de a fi folosit chiar si in cazul unei crize de sciatica sub forma de cataplasma aplicata local, scrieClick! sanatate.

Plante care au grija de stomac. 1. Pelinul, prin continutul sau de subsante amare, stimuleaza digestia si trateaza durerile de stomac insotite de balonare. 2. Sunatoarea este un remediu bun in gastrita si ulcer gastric. Stimuleaza functia hepatica si alina durerile de stomac. 3. Coada-soricelului are proprietati puternic antiseptice, ca cele ale musetelului. Se recomanda in diferite afectiuni ale stomacului si intestinelor. Calmeaza colicile, ajuta la eliminarea gazelor si restabileste pofta de mancare, informeazaClick! pentru femei.

Berea poate provoca reflux gastroesofagian? Refluxul gastroesofagian apare cand alimentele si sucurile digestive scapa din stomac si se intorc prin esofag. Mancarea bogata in grasimi si consumul de bauturi carbogazoase au fost frecvent asociate cu aparitia refluxului gastroesofagian. Berea s-a dovedit insa a avea un efect diferit. Rezultatele unui studiu au aratat ca berea, cu sau fara alcool, nu provoaca simptome ale sindromului dispeptic (greata, jena epigastrica, hiperaciditate, arsuri gastrice, balonare, regurgitatii) sau tulburari gastrointestinale atunci cand este consumata moderat. Un consum moderat de bere inseamna 330 ml/zi pentru femei sau 660 ml/zi pentru barbati, scrieCSID.