Bruxelles-ul da in judecata Ungaria in trei dosare majore legate de statul de drept: tratamentul aplicat ONG-urilor, universitatilor straine si solicitantilor de azil - Hotnews Mobile
1 € 4,6671 1 USD 0,7172luni 22 oct 2018

Bruxelles-ul da in judecata Ungaria in trei dosare majore legate de statul de drept: tratamentul aplicat ONG-urilor, universitatilor straine si solicitantilor de azil

de Red. Stiri Joi, 7 decembrie 2017, 16:11
- a A+
Imagine
Comisia Europeana a anuntat ca va da Ungaria in judecata pentru legislatia neconforma cu normele europene in trei dosare majore: legea privind finantarea ONG-urilor, legea privind universitatile straine (plecata de la Universitatea Central Europeana finantata de Soros) si legea privind solicitantii de azil.In ceea ce-i priveste pe imigranti, Comisia Europeana a decis joi sa cheme trei tari - Cehia, Ungaria si Polonia - in fata Curtii de Justitie a UE pentru faptul ca nu si-au indeplinit obligatiile de gazduire a refugiatilor, potrivit unui comunicat al executivului european . Cele trei tari au refuzat sa adaposteasca solicitantii de azil, in ciuda unei scaderi globale a sosirilor din cauza unor frontiere mai stricte si a unor proiecte dincolo de granitele UE pentru a descuraja migratia catre Europa.

Legea maghiara privind finantarea ONG-urilor incalca Tratatul de functionare UE in opinia Comisiei Europene, discriminand de restrictionand donatiile din strainatate pentru societatea civila. Mai mult, CE considera, potrivit unui comunicat de presa , ca legea maghiara incalca libertatea de asociere.

In privinta legii maghiare privind educatia universitara, Comisia arata intr-un comunicat ca este incompatibila cu libertatea academica, dreptul la educatie si libertatea de a deschide o afacere in UE.

Toate cele trei proceduri de aducere a Ungariei in fata Curtii Europene de Justitie vin pe fondul controlului tot mai autoritar asupra societatii maghiare exercitat de Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, care a teoretizat inca de acum doi ani "democratia iliberala".
1404 afisari


asta e si viitorul romaniei....
liviu_ [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 17:43
+9/11
numai ca o sa fie mai multe procese si clauze... pentru ca polonezii si ungurii distrug numai statu de drept... si doar partial...
la noi se distruge orice urma de stat de drept + economia!
Foarte bine !
kent8 [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 17:16
+3/19
Adeptii politicilor iliberale trebuie sa aleaga, vor in UE sau in afara ei. Nu merge sa iei bani de la UE, dar in acelasi timp sa calci toate principiile democratice in picioare.
inca 3 comentarii comenteaza