Parlamentul australian adopta legea cu privire la casatoriile intre persoane de acelasi sex - Hotnews Mobile
1 € 4,6586 1 USD 4,1342marţi 13 nov 2018

Parlamentul australian adopta legea cu privire la casatoriile intre persoane de acelasi sex

de N.O. Joi, 7 decembrie 2017, 13:27
- a A+
Imagine
Parlamentul australian a adoptat legea cu privire la casatoria intre persoane de acelasi sex, ultima etapa dinaintea legalizarii, in urma unei consultari nationale care a relevat o sustinere foarte importanta a populatiei fata de aceasta reforma, relateaza AFP, citat de News.ro.Guvernatorului general Peter Cosgrove, reprezentantul in Australia al reginei Elizabeth a II-a, ii revine de-acum sa semneze aceasta lege, ceea ce ar urma sa faca in zilele urmatoare.

Adoptarea prin vot de catre Camera Reprezentantilor a fost primita cu strigate de bucurie, imbratisari si aplauze. Doar patru dintre cei 150 de alesi ai Camerei s-au opus textului, care a fost deja adoptat saptamana trecuta de Senat cu 43 la 12 voturi.

"Ce zi de dragoste, egalitate si respect! Australia a facut-o!", i-a exprimat satisfactia in fata membrilor Camerei premierul de centru-drepata Malcolm Turnbull.

Inca de sambata, cupluri de acelasi sex vor putea sa depuna cereri oficiale de casatorie. Primele vor avea loc intr-o luna.

"Fiecare australian si-a spus cuvantul si a considerat ca e just", a adaugat Turnbull, care a aparat intotdeauna mariajul gay.

Avand in vedere opozitia fata de aceasta reforma a factiunii conservatoare a miscarii sale, Turnbull a ales sa organizeze in ultimele luni un foarte controversat si foarte neobisnuit vot prin posta, al carui rezultat nu a avut caracter constrangator.
551 de afisari


Liberalismul, religie de stat
Setalcott [utilizator], Joi, 7 decembrie 2017, 18:58
0/0
Felicitari, mass media, campania de manipulare a reusit si la antipozi. Nici o surpriza.

http://www.abc.net.au/mediawatch/transcripts/s4725257.htm

https://www.youtube.com/watch?v=YbJtd6w49eI

https://www.youtube.com/watch?v=BzTaaB3_o_w

https://www.youtube.com/watch?v=DPXrzXIPmUs
comenteaza