Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, considera ca modul de desfasurare a sedintei plenului Camerei Deputatilor de miercuri, in care s-a dezbatut proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, "nu face cinste parlamentarilor USR", dar a adaugat ca nici colegul sau, Serban Nicolae, nu trebuia sa aiba o replica "nepotrivita". Intrebat insa ce va face grupul PSD in cazul lui Serban Nicolae, Badalau a spus: "Ce sa-i facem? Sa-l certam pe domnul Serban Nicolae?"

Niculae BadalauFoto: Agerpres

"Mi-e greu sa judec un coleg, dar cred ca ce s-a intamplat la Camera Deputatilor nu face cinste parlamentarilor USR in modul cum s-au comportat. Totusi, un parlamentar trebuie sa aiba decenta, ca e trimis in Parlament pentru a respecta procedurile democratice parlamentare... Dl Serban Nicolae ar fi trebuit sa nu ii dea replica asta. Pana la urma, fiecare e liber sa faca ce vrea cu viata sa si cum vrea. (...) Eu nici macar nu stiu replica. Stiu ca a fost o replica nepotrivita", a declarat Badalau, joi, la Parlament, potrivit Agerpres.

In opinia sa, grupul USR "chiar a avut o problema. Sa vii cu portavoce, sa blochezi lucrarile Parlamentului... Sunt proceduri parlamentare pe care noi le putem adopta sau sa le facem procedural in Parlament: sa depunem amendamente, sa le sustinem, dar (...) e totusi o modalitate care nu face cinste nimanui. (...) Au avut si o agresivitate. Daca va uitati in strada, atunci Parlamentul e un for in care sa se dezbata probleme si sa incerce sa rezolve chiar si tensiuni. A le transfera in strada cu violenta... Observam ca se construieste o extrema dreapta, ceea ce Romania nu a avut niciodata. Si are toate ingredientele unei extreme."

Niculae Badalau a adaugat ca "parlamentarii PSD si-au facut datoria si au votat sau nu amendamentele supuse la vot".