Efectele adverse ale pastilelor: de ce sa tii cont.Este esential ca, inainte de a lua un medicament, sa ii citesti prospectul, pentru a afla ce reactii adverse ar putea avea. Raportul beneficiu - risc trebuie intotdeauna luat in considerare atunci cand se prescrie sau se administreaza un medicament, de aceea, efectele adverse trebuie luate in considerare. In majoritatea cazurilor, reactiile secundare nu sunt grave si reversibile. De asemenea, nu toata lumea reactioneaza asemanator la acealasi tratament medicamentos. In alte cazuri, reactiile nu apar imediat, ci la o distanta de 7-21 de zile, informeazaClick.

UtileFoto: Colaj foto

Cum este mai eficienta vitamina C? Simpla sau imbogatita cu zinc?Studii epidemiologice recente au aratat ca majoritatea adultilor prezinta doua pana la patru episoade de raceli pe an, pe cand copiii contracteaza pana la 10 raceli anuale. Acest lucru reflecta o scadere a capacitatii sistemului imunitar in randul intregii populatii, cauzata de mai multi factori, printre care se numara: alimentatia gresita (bazata pe alimente sarace in vitamine si minerale), sedentarismul cu implicatiile sale grave asupra organismului si poluarea. Beneficiile aduse organismului de catre zinc si vitamina C sunt de netagaduit, ambele avand efecte asemanatoare, reusind sa se potenteze reciproc. Atat zincul, cat si vitamina C sunt recunoscute ca fiind extrem de eficiente in prevenirea si tratamentul racelilor, scriedoctorulzilei.ro.

Plantele care iti hranesc creierul.Una dintre plantele adaptogene cele mai cunoscute este Rhodiola. Imbunatateste functia cognitiva. Reduce stresul. Creste energia mentala si puterea de concentrare. Sporeste capacitatea de invatare si de a fi atent mai mult timp. Radacina de Maca poate sa dea energie fizica si psihica. La fel ca celelalte plante adaptogene, Maca reduce stresul, amelioreaza depresia si calmeaza starile de anxietate prin stimularea activitatii cerebrale. Maca actioneaza in doua zone importante ale creierului: hipotalamusul si glanda pituitara. Astfel, da un impuls pozitiv si creste capacitatea de concentrare, relateazaLibertatea pentru femei.

Evita aceste alimente cand suferi de hiperaciditate.Mancarea procesata. Produsele procesate, cum sunt chips-urile, cerealele, covrigeii, care contin o cantitate mare de sare sau zahar, ar trebui evitate. Un studiu a aratat ca persoanele care au o alimentatie care cuprinde o cantitate mare de sodiu, se pot confrunta des cu hiperaciditate. La fel de nocive pentru sanatatea stomacului sunt si alimentele prajite. Alcoolul. Multe dintre bauturile alcoolice nu sunt foarte acide. Cu toate acestea, berea, lichiorul si vinul pot provoca cresterea nivelului de aciditate, potrivitClick pentru femei.

Ce este carcinomul epidermoid, boala care l-a ucis pe Regele Mihai.Potrivit specialistilor, carcinomul epidermoid este o forma de cancer a unor celule epiteliale, gasit atat in piele cat si in structura unor organe interne. Poate fi localizat la nivelul esofagului, al plamanilor, al gurii sau buzelor. Este o forma de cancer ce afecteaza cu precadere persoanele in varsta, mai des intalnita la barbati decat la femei. In ceea ce priveste leucemia cronica, aceasta poate fi de doua tipuri: leucemia mieloida cronica sau leucemia limfocitara. Casa Regala nu a mentionat despre ce fel de leucemie este vorba, insa, specialistii spun ca Regele suferea de leucemie limfocitara, conformUnica.