Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului si a anuntat mutarea ambasadei SUA in acest oras - Hotnews Mobile
1 € 4,6590 1 USD 4,1340miercuri 14 nov 2018

Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala a Israelului si a anuntat mutarea ambasadei SUA in acest oras

de R.M. Miercuri, 6 decembrie 2017, 20:15
- a A+
Imagine
Donald Trump a recunoscut miercuri "oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului", o ruptura radicala cu decenii de diplomatie americana si internationala, scrie AFP.Presedintele american a revendicat o "noua abordare" asupra conflictului israeliano-palestinian, asigurand ca respecta o promisiune pe care predecesorii sai au "esuat" sa o respecte.De asemenea, presedintele american a ordonat inceperea pregatirilor pentru transferarea ambasadei americane in Ierusalim.

In aceasta alocutiune rostita la Casa Alba si extrem de asteptata, Donald Trump a facut un apel la "calm" si la "Toleranta", anuntand ca vicepresedintele sau Mike Pence se va deplasa in Orientul apropiat "in zilele urmatoare".

"Astazi facem un apel la calm, la moderatie si ca vocile tolerantei sa prevaleze asupra propavaduitorilor urii", a spus acesta.

"A venit timpul sa recunoastem oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului", a spus acesta, fiind vorba de a recunoaste o simpla "realitate".

"Dupa peste doua decenii de derogari" fata de o lege americana din 1995 care impunea deplasarea ambasadei, "nu suntem mai aproape de un acord de pace intre Israël si palestinieni", a argumentat el.

"SUA raman hotarate sa ajute la facilitarea unui acord de pace acceptabil pentru cele doua parti. Am intentia sa fac tot ce e in puterea mea pentru a ajuta la incheierea unui astfel de acord", a continuat miliardarul american, in picioare la biroul situat in fata unui portret al lui George Washington.

Acesta a subliniat ca, daca cele doua parti cad de acord asupra acestei chestiuni, SUA vor sustine "solutia celor doua state".
14179 de afisari


lege 1995
paniri [utilizator], Miercuri, 6 decembrie 2017, 22:09
+38/42
In 1995, the US Congress passed a law requiring America to move the embassy from Tel Aviv to Jerusalem. Proponents said the US should respect Israel's choice of Jerusalem as its capital, and recognize it as such.
Every President since 1995 -- Presidents Clinton, Bush and Obama -- has declined to move the embassy, citing national security interests. Every six months, the President has used the presidential waiver to circumvent the embassy move.
Sursa: http://edition.cnn.com/2017/12/05/middleeast/trump-jerusalem-explainer-intl/index.html
Comentariile...
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 6 decembrie 2017, 21:58
+32/44
... sunt geniale. Se vede ca majoritatea nu au notiuni de geopolitica. Dar e suficient daca se documenteaqza de pe luju si GhitaTV.
inca 199 de comentarii comenteaza