Firea, nou atac la adresa lui Tudose: Suntem in asteptare cu proiecte comune Primarie-Guvern si ele nu inainteaza absolut deloc. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, il critica, din nou, pe premierul Mihai Tudose si pe ministrii sai pentru ca nu au s-au implicat suficient de mult in derularea mai multor proiecte comune ale Primariei Bucurestiului si Guvernului. Primarul general e la al treilea atac la adresa lui Tudose, dupa ce anterior i-a reprosat premierului ca a criticat-o public pentru organizarea targului din Piata Victoriei. De asemenea, aceasta i-a reprosat ca nu s-a solidarizat in ceea ce priveste declaratiile referitoare la "statul paralel", scrie Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Legile Justitiei: Solutiile unui procuror, infirmate daca sunt considerate "netemeinice". Comisia Iordache a continuat marti dezbaterile asupra legilor Justitiei cu propunerile de modificare a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara. O prima modificare acceptata de comisia speciala s-a referit la termenul in care judecatorii trebuie sa-si motiveze deciziile. Ulterior, senatorii si deputatii au aprobat si alte modificari, inclusiv una privind conditiile in care solutiile unui procuror pot fi infirmate de superiorul ierarhic. Comisia speciala condusa de Florin Iordache si-a suspendat apoi sedint. Suspendarea activitatii a fost anuntata de presedintele comisiei, Florin Iordache, si a fost justificata prin invocarea decesului Regelui Mihai, potrivit Digi24.

Ecaterina Andronescu, mesaj pentru conducerea PSD: De regula, protestele se fac fata de Putere. Senatoarea Ecaterina Andronescu s-a delimitat de colegii sai din conducerea PSD care sustin organizarea de proteste in urmatoarele saptamani. Fosta detinatoare a portofoliului Educatiei a subliniat ca "protestele se fac fata de Putere", ceea ce nu e cazul de aceasta data. "Personal nu cred ca este cea mai potrivita solutie in preajma sarbatorilor sa facem acest lucru. Nu am avut posibilitatea sa ma exprim in partid in legatura cu acest subiect. Care este ratiunea unor proteste cand PSD este la putere? De regula, protestele se fac impotriva Puterii. Ideea acestor proteste se leaga de un semnal care trebuie dat sa inceteze orice fel de abuzuri", a declarat aceasta, citata de Adevarul.

Fostul presedinte Basescu si fostul premier Tariceanu vor fi audiati la Comisia SRI. Printre persoanele care sunt invitate pentru audieri, in perioada urmatoare, la Comisia pentru controlul SRI se afla fostul presedinte Traian Basescu si fostul premier Calin Popescu-Tariceanu. Pe langa cei doi, Comisia parlamentara ii va mai audia pe George Maior, fost director al SRI, si pe generalul in rezerva Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI. "Mi-e foarte greu sa va raspund astazi cand va fi programata audierea fiecareia dintre cele patru persoane, care va fi ordinea. Dar este intentia noastra de a-i invita la comisie si de a lamuri aspecte care au reiesit din activitatea comisiei", a explicat Manda, citat de Romania Libera.

Cel mai vocal membru PSD anti Liviu Dragnea: PSD ar trebui sa-l indeparteze pe Dragnea de la conducere. Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a declarat ca PSD nu ar trebui sa organizeze mitinguri "impotriva statului paralel", intrucat nu "avem inca o definitie a statului paralel", dar si ca Partidul Social Democrat ar trebui sa il indeparteze pe Liviu Dragnea de la conducere, daca vrea sa mai aiba credibilitate in fata alegatorilor- "este nociv, a reusit sa vicieze si dogmatic, dar si administrativ acest partid, nu asistam decat la iesiri explozive si lipsite de continut din partea unor fosti lideri ai Partidului Romania Mare, stim foarte bine ce vizibilitate nationala si internationala avea acest partid prin liderii sai ", a declarat acesta, potrivit Digi24.