Basescu: Eu va spun ca nu e sfarsitul lui Tudose. E mai tare pe picioarele lui decat Grindeanu. Intrebat daca acesta este sfarsitul lui Mihai Tudose, in contextul situatiei tensionate din PSD, Basescu a raspuns: "Daca ma intrebati pe mine, eu va spun ca nu e sfarsitul lui Tudose". "Tudose e mai tare pe picioarele lui decat Grindeanu. Imaginati-va cum ar arata PSD-ul in Uniunea Europeana, nu zicem mai departe, cand si-ar da pentru a doua oara intr-un an jos Guvernul", a adaugat Basescu. Intrebat daca este posibil ca la conducerea Guvernului sa ajunga un ofiter acoperit, fostul sef al statului a raspuns: "poate ajunge", informeazaGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Ponta, catre PSD: Nu faci mitinguri isterice si inutile cu oameni care vin doar de frica sa nu ii dai afara sau sa nu se supere "Seful". Fostul premier PSD Victor Ponta spune ca poate macar de "opinia rationala a lui Calin Popescu Tariceanu asculta "infierbantatii" din conducerea actuala a PSD si opresc prostia asta isterica a mitingurilor de "solidaritate cu Sefu". "Oamenii te-au votat si ti-au dat Puterea ca sa guvernezi bine si sa schimbi legal ceea ce nu merge bine - mitinguri face Opozitia sau un grup de oameni care se lupta cu Puterea! Cand ai majoritate parlamentara si controlezi Guvernul folosesti Puterea data de votul oamenilor si adopti legi, ordonante sau hotarari de guvern care sa schimbe ceea ce merge prost in tara - nu faci mitinguri isterice si inutile cu oameni care au treaba la locul de munca sau acasa si vin doar de frica sa nu ii dai afara sau sa nu se supere "Seful"!", mai scrie Ponta pe pagina sa de Facebook, potrivitAdevarul.

Ce inseamna schimbarile din CSU pentru formarea guvernului de la Berlin. Premier al Bavariei va mai fi pana la inceputul anului viitor, dar ramane presedinte al formatiunii CSU. Poate ca Horst Seehofer va activa in continuare la Berlin, spre nemultumirea Angelei Merkel. Horst Seehofer a pierdut duelul pentru cea mai importanta functie politica din Bavaria. In primul trimestru al anului viitor el va preda functia de premier regional ministrului sau de Finante, Markus Soder. Astfel, Seehofer se vede nevoit sa renunte si la aniversarea unui deceniu in functie, care s-ar fi implinit in octombrie 2018. Atata timp rivalul sau din CSU nu a mai putut si nu a mai vrut sa astepte. Soder se va prezenta in toamna anului viitor la alegerile regionale din Bavaria ca succesor al lui Seehofer. Telul sau va fi mentinerea conducerii unice a Uniunii Crestin Sociale in cel mai mare land al Germaniei, noteazaDeutsche Welle.

Fisuri in triumviratul PSD. Anularea targului de Craciun din Piata Victoriei a scos la lumina tensiunile dintre premierul Mihai Tudose si primarul general al Capitalei Gabriela Firea. Premierul are o relatie dificila si cu presedintele PSD Liviu Dragnea. Scandalul dintre Firea si Tudose s-a declansat, joi seara, pe grupul de Whatsapp al comunicatorilor PSD, dupa un comentariu public al premierului. Mihai Tudose afirmase ca decizia primarului Capitalei de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei nu este cea mai inspirata, pentru ca oamenii nu au pe unde sa traverseze si, in plus, este o decizie care se interpreteaza, dat fiind ca acolo au loc proteste. Potrivit unor stenograme publicate de presa, Firea i-a reprosat premierului ca a facut aceste declaratii, dar si faptul ca are o "agenda paralela" cu cea a PSD. "Dvs nu stiti ce este statul paralel, desi nu ati avut curajul sa spuneti asta in CEx, Dvs numiti penale doua colege, Dvs nu va coborati sa cititi scrisoarea presedintilor Parlamentului, pe Dvs nu va ingrijoreaza situatia ministrului de Interne care nu v-a sunat si, deci, subiectul nu exista", i-ar fi spus Firea premierului, relateazaRomania Libera.

Tensiune pe axa Londra-Bruxelles. Motivul pentru care negocierile pentru BREXIT s-au blocat. Negocierile dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana au atins un nou punct critic. Premierul britanic Theresa May a anuntat luni seara, la finalul unei zile in care spera ca poate duce discutiile pe marginea Brexit la nivelul urmator, ca eforturile de a ajunge la un acord au esuat din nou. Motivul ar fi acela ca exista inca teme care genereaza "disensiuni", principalul subiect tensionat fiind cel al frontierei cu Irlanda de Nord. Premierul Marii Britanii a declarat ca s-au inregistrat progrese, dar raman disensiuni "pe anumite teme". "Discutiile vor fi reluate inainte de sfarsitul acestei saptamani si sunt increzatoare ca se vor finaliza pozitiv", a declarat Theresa May, citata de BBC News online. La randul sau, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a confirmat, in cursul aceleiasi conferinte de presa, ca "nu a fost posibil sa se ajunga la un acord complet astazi, in pofida celor mai bune eforturi", conformDeutsche Welle.