Tom Hanks a vorbit despre acuzatiile de hartuire si agresiune sexuala care au fost lansate la adresa mai multor personalitati de la Hollywood, actorul spunand ca niciodata nu este prea tarziu pentru a face o schimbare, informeaza hollywoodreporter.com, citat de news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actorul a vorbit in cadrul unui eveniment organizat de The Hollywood Reporter si a inceput prin a prezenta "partea buna" a industriei cinematografice.

"Sunt multe motive pentru care oamenii lucreaza in industria filmului. Sa lucrezi la un film este o experienta care poate crea foarte multa bucurie. Poti intalni persoana de care te indragostesti, poti rade mult alaturi de echipa, poti sa iti capeti cel mai bun prieten din viata ta, poti lucra cu unul dintre idolii tai. Aceasta este partea buna a industriei", a spus Tom Hanks.

"Insa, se pot intampla si lucruri negative. Sunt unele persoane care intra in aceasta industrie pentru ca au pierdut puterea in alte domenii de activitate. Am produs un proiect in care cineva a spus: 'Exista un element de hartuire in ceea ce se intampla aici'. Si imediat ce auzi asta, trebuie sa te ocupi de problema. Vorbesti cu toata lumea si afli ce s-a intamplat", a adaugat el.

Tom Hanks a primit numeroase premii Emmy in calitate de producator executiv, conducand compania de productie Playtone. El a vorbit despre motivul pentru care la Hollywood au aparut atat de multe acuzatii de hartuire si agresiune sexuala.

"Poate exista acel comportament de pradator pe platourile de filmare, din cauza gandului: 'Suntem in circ, pe drum si, prin urmare, regulile chiar se mai aplica? Nu prea se aplica'. Mai exista gandirea: 'Vino si incearca sa obtii acest loc de munca de la mine. Vino sa imi demonstrezi ca vrei acest loc de munca'. Acesta este un pacat si este impotriva legii. Este un tip de hartuire si de comportament de pradator care incalca un cod asumat al eticii", a explicat Hanks.

"Niciodata nu este prea tarziu pentru a face o schimbare. Si aceasta este responsabilitatea oricui isi doreste sa respecte un cod al eticii profesionale", a mai spus el.

Tom Hanks, nascut pe 9 iulie 1956, este actor, regizor si producator american de film, care a castigat de doua ori premiul Oscar la categoria "cel mai bun actor principal", cu rolurile interpretate in filmele "Philadelphia" si "Forrest Gump".