Programul national "Campionii Romaniei in scoala, liceu si universitate" va fi lansat vineri, incepand cu ora 10.00, la Palatul Victoria, informeza un comunicat al Guvernului. La eveniment vor participa campioni olimpici, mondiali si europeni, sportivi de performanta, reprezentanti ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si mai multi membri ai Guvernului.

"Obiectivul programului este cresterea gradului de participare activa si sistematica a copiilor si tinerilor la activitati sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de imbunatatire a starii de sanatate, a conditiei fizice si psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale si cooptarea marilor sportivi in promovarea beneficiilor sportului (masura prevazuta in Programul de Guvernare)", scrie comunicatul.

Guvernul mai anunta ca programul va fi dezvoltat in scoli, licee si universitati, prin participarea sportivilor de performanta, care vor avea intalniri cu elevii si studentii si le vor vorbi despre importanta sportului si a educatiei fizice. Proiectul isi propune sa ajunga in aproximativ 2.500 de unitati scolare din cele 41 de judete si municipiul Bucuresti.

Persoanele interesate de acest program vor putea accesa www.campioniiromaniei.com, platforma ce va prezenta in premiera in Romania o sursa de informare si promovare a sportivilor romani, campioni olimpici, mondiali si europeni. De asemenea, in platforma se vor regasi date biografice si informatii despre performantele campionilor Romaniei din fiecare judet, fotografii si materiale video de prezentare a acestora, informatii cu privire la federatiile sportive, stiri, noutati din domeniul sportului.

Acest program este o initiativa a Ministerului Tineretului si Sportului si va fi implementat in colaborare cu Ministerul Educatiei, Ministerul Comunicatiilor, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica, Directiile Judetene de Sport si Tineret, Inspectoratele scolare Judetene, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman si institutii media.