Premierul libanez Saad Hariri a anuntat miercuri ca isi suspenda demisia, in asteptarea unor consultatii pe tema unor dosare spinoase, cum ar fi implicarea Hezbollahului proiranian in conflictele regionale, relateaza AFP.

Aceasta decizie, facuta a doua zi dupa intoarcerea sa in tara dupa aproape trei saptamani in strainatate, ar trebui sa mai scoata tara din criza pe care a provocat- o in momentul in care si-a anuntat demisia, pe 4 noiembrie, la Riad.

"Am discutat despre demisia mea cu presedintele Republicii, care m-a indemnat sa astept inainte sa o prezint, pentru a permite consultari. Am acceptat aceasta cerere", a anuntat Hariri in cadrul uneo alocutiuni televizate.

Hariri a apelat la indepartarea Libanului de conflictele din Orientul Mijlociu, respectand o "politica a distantei", o referire clara la interventia lui Hezbollah, membru al guvernului sau, in razboiul sirian vecin.

"Astazi aspir la un parteneriat real cu toate fortele politice pentru a pune interesele Libanului mai presus de toate celelalte", a adaugat el.

Saad al-Hariri s-a intors la Beirut, marti, pentru prima data de cand a demisionat din functia de prim-ministru al Libanului, in 4 noiembrie, cand si-a aruncat tara intr-o criza politica.

Hariri a fost intampinat de membri ai fortelor de securitate la debarcarea din avion pe aeroportul din Beirut, potrivit unor imagini de la sosirea lui.

Inainte de a se intoarce la Beirut, Hariri s-a intalnit la Cairo cu presedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, cu care a discutat despre criza provocata de demisia sa surpriza, spunand dupa intalnire ca isi va anunta "pozitia politica" in Liban.