Baritonul rus Dmitri Hvorostovsky a murit, miercuri, la varsta de 55 de ani, langa Londra, dupa o "maladie lunga", a anuntat Opera de Stat din Viena, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o zi trista pentru Opera de Stat din Viena. Am pierdut prin Dmitri Hvorostovsky un cantaret exceptional si un prieten adevarat", arata un comunicat al Operei,in care se mentiona ca acesta a murit "inconjurat de apropiati".

"Dupa doi ani si jumatate de lupta impotriva cancerului cerebral, el a murit in pace in aceasta dimineata de 22 noiembrie, inconjurat de familia sa, in casa sa de langa Londra ", au declarat persoane aproapite pe pagina sa de Facebook.

Dmitri Hvorostovski a anuntat, in iunie 2015, anularea tuturor concertelor sale din vara dupa diagnosticarea unei tumori cerebrale.

Cu toate acestea, el a revenit pe scena in luna mai, pentru o aparitie surprinzatoare pe scena Lincoln Center, in timpul unei serate de gala pentru sarbatorirea a 50 de ani a Metropolitan Opera din New York, unde a fost ovationat in multe randuri.

Nascut in 1962 in Siberia, baritonul si-a facut debutul la Opera din Krasnoyarsk, inainte de a deveni unul dintre cei mai mari cantareti de opera, castigand prestigiosul premiu BBC Cardiff Singer of the world.

El a devenit un obisnuit al celor mai bune scene din lume, de la la Met pana la Scala din Milano, Royal Opera House sau Opera de Stat din Viena, unde s-a remarcat in rolurile Iago, Evgheni Onegin si Rigoletto.