Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri, dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-a criticat pentru prezenta sa la dezbaterea organizata de Grupul pentru Dialog Social (GDS) pe tema legilor justitiei, ca atacurile la adresa sa sunt o denaturare grosolana a evenimentului, adaugand ca, desi reprezentantii PSD si ALDE nu au venit, au fost invitati de la toate partidele parlamentare, scrie News.ro.

Ludovic OrbanFoto: Captura Realitatea TV

"Este o denatuare grosolana a evenimentului. Eu am fost invitat la o dezbatere de Grupul de Dialog Social. La aceasta dezbatere am intrebat cine sunt invitati, mi s-a confirmat ca au fost invitati reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare, ai societatii civile, ai uniunilor de judecatori, de procurori, ai CSM", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus ca nu stia ca la dezbatere va participa si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Nici nu stiam ca va fi prezenta doamna Kovesi. Eu am fost la o dezbatere pe tema legilor justitiei la care erau implicate personalitati din societatea civila, organizatii neguvernamentale. Iar faptul ca a existat si doamna Kovesi acolo nu mi s-a datorat mie", a explicat el.

Ludovic Orban a participat marti la o dezbatere organizata de GDS pe tema modificarilor legilor justitiei, la care a luat parte inclusiv sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

In cadrul dezbaterilor, Kovesi a declarat ca se incearca cresterea autoritatii ministrului Justitiei asupra procurorilor, ceea ce va afecta in mod grav independenta magistratilor, aratand ca, de exemplu, nu se justifica infiintarea unei directii speciale pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati. Ea a spus, de asemenea, ca nu intelege urgenta de adoptare a acestor legi in Parlament.

Sefa DNA a spus ca de peste un an si jumatate DNA este sub asalt, care se manifesta prin hartuiri, prin incercari de intimidare, prin critici, uneori obiective, dar de cele mai multe ori nu, prin fenomenul fake news si la care Directia poate reactiona doar institutional.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a criticat miercuri prezenta sefei DNA si a presedintelui PNL la dezbatere organizata de Grupul pentru Dialog Social: "Mi s-a parut o scena ca in Coreea de Nord in care cetatenii, in ciuda lipsurilor, preamaresc regimul".