Actrita americana Melissa Gilbert, cunoscuta din serialul de televiziune "Casuta din prerie/ Little House on the Prairie", sustine ca regizorul Oliver Stone a hartuit-o sexual in timpul unei auditii pentru filmul "The Doors", pentru a se razbuna pe ea pentru ca l-a facut sa se simta jenat intr-o situatie care a avut loc anterior incidentului. Ea este cea de-a doua femeie care lanseaza astfel de acuzatii la adresa cineastului, informeaza hollywoodreporter.com, citat de News.ro.

Oliver StoneFoto: Flickr/ Gage Skidmore

Melissa Gilbert a spus in cadrul unui interviu acordat prezentatorului de televiziune Andy Cohen, luni, ca Oliver Stone i-a pregatit o scena suplimentara la auditia pentru personajul Pamela Courson (care este interpretat in "The Doors" de actrita Meg Ryan, n.r.), in care aceasta trebuia sa intretina relatii sexuale.

"A scris aceasta scena speciala pe care mi-a cerut sa o interpretez in sala de auditii. A fost umilitor si oribil. S-a razbunat si m-a ranit", a spus Gilbert.

Initial, povestind despre acest incident, Melissa Gilbert nu l-a numit pe Oliver Stone, pentru ca se "temea de reactii". Totusi, la scurt timp dupa aceea, ea a dezvaluit numele regizorului si titlul filmului la care facea referire.

Filmul "The Doors" (1991) prezinta istoria grupului anilor '60, The Doors, si biografia celebrului solist al trupei, Jim Morrison - din perioada studentiei sale la actorie in Los Angeles, pana la moartea lui, in 1971, la Paris, in urma unei supradoze. Pe masura ce creste celebritatea grupului, obsesia lui Morrison (Val Kilmer) in legatura cu moartea devine din ce in ce mai puternica, in ciuda eforturilor pe care la face sotia lui, Pamela Courson (Meg Ryan).

Luna trecuta, Carrie Stevens, fost model Playboy si actrita, a spus ca Oliver Stone a atins-o in mod nepotrivit, strangandu-i sanii la o petrecere care a avut loc in anii 1990. Femeia a facut acuzatia la doar cateva ore dupa ce regizorul s-a exprimat cu privire la scandalul sexual in care este implicat producatorul Harvey Weinstein.

Stone a starnit controverse cu afirmatiile pe care le-a facut despre Weinstein in cadrul unei conferinte de presa la Busan International Film Festival, unde a prezidat juriul. El a spus ca producatorului nu ii este usor sa se confrunte cu situatia in care se afla in prezent.

"Sunt increzator ca veti astepta pana cand acest caz va ajunge la proces. Cred ca un om nu ar trebui sa fie condamnat de un sistem public al vigilentei. Nu este usor prin ceea ce trece. In acea perioada, era un rival al meu. Nu am facut niciodata afaceri impreuna si nici nu l-am cunoscut cu adevarat. Am auzit povesti ingrozitoare din partea tuturor din industrie, asa ca nu am de gand sa comentez barfele. Voi astepta si voi vedea, asa cum este corect", a spus el.

Un reprezentant al lui Oliver Stone nu a raspuns la cererea de a oferi un punct de vedere.

Mai tarziu in aceeasi zi, Oliver Stone a scris pe Facebook: "Dupa ce am vazut ce s-a scris in numeroase publicatii in ultimele zile, sunt consternat si laud curajul femeilor care au avut curajul de a raporta abuzurile sexuale".

Oliver Stone, nascut pe 15 septembrie 1946, este un regizor, scenarist si producator american, care a devenit cunoscut pe plan international la inceputul anilor 1980 cu o serie de filme despre razboiul din Vietnam. A regizat mai multe pelicule celebre, dar si controversate, precum "JFK", "Natural Born Killers", "Nixon", "Midnight Express", "Platoon" si "Born on the Fourth of July". Oliver Stone a castigat trei premii Oscar.

Intre cele mai recente realizari ale sale se numara filmul biografic "Snowden", despre Edward Snowden, dar si serialul de patru episoade "The Putin Interviews", difuzat de Showtime, in care regizorul l-a intervievat pe presedintele rus Vladimir Putin.