Harta care iti arata de unde ti-au venit stramosii in Romania. Expertii au dezvoltat o abordare care exploateaza structura genomica a populatiilor, amestecate pana in prezent, si caracterizeaza evenimentele istoriei la scara larga. In ultimii patru mii de ani au avut loc aproximativ 100 de evenimente, acestea fiind cheia atlasului populatiilor. Aceste evenimente descriu impactul genetic al imperiului mongol, comertul cu sclavi arabi, expansiunea lui Bantu, migratiile dinspre centrul Europei spre Est si colonialismul european. Rezultatul intalnirilor si reproducerilor populatiilor, urmate de aceste amestecuri istorice, potrivit PlayTech.

Faze tariFoto: Colaj foto

Descoperire arheologica valoroasa intr-o padure din Gorj. O matrita pentru confectionat monede dacice a fost descoperita intr-o padure de langa orasul Targu-Carbunesti, aceasta fiind predata, luni, autoritatilor de doi barbati autorizati sa detina detectoare de metal. "Este prima descoperire de acest fel din judetul Gorj. Este vorba de monede tip Aninoasa Dobresti specifice bazinului mijlociu si nordic al raului Jiu si Gilort. Matrita se folosea pentru realizarea de imitatii pe care le faceau geto-dacii dupa monede straine. Le turnau si le puneau in circulatie", a precizat Hortopan, citat de Digi24.

O noua teorie despre aterizarea pe Luna face ravagii printre amatorii de conspiratii. Utilizatorul de YouTube Streetcap1 explica intr-un video ca reflexia din vizorul unui astronaut arata un masinist in cadrul misiunii Apollo. Fotografia despre care vorbea a fost facuta in cadrul misiunii Apollo 17, din anul 1972. Eugene Cernan si Harrison Schmitt au petrecut 22 de ore explorand Luna. Au fost ultimii oamenii care au calcat pe Luna. In comentarii, opiniile sunt impartite. Unora le-a fost zguduita lumea: "Destul de cutremurator pentru cineva care credea in aterizari". Altii nu au fost tocmai impresionati: "Votez cu astronaut" umbra de la sol arata mai mult ca un astronaut intr-un costum volumino", scrie PlayTech.

Eveniment rar si spectaculos observat de astronomi: o coliziune intre doua gauri negre. O echipa de cercetatori care cauta unde gravitationale a confirmat inca o descoperire. Denumita GW170608, gaura neagra a fost formata in urma contopirii a doua gauri negre. Cele doua gauri negre sunt relativ usoare, de 7, respectiv 12 ori masa solara, si se afla la o distanta de un miliard de ani lumina fata de Terra. Evenimentul a fost observat cu doua detectoare, LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory) si Virgo, pe 8 iunie 2017, potrivit Descopera.

Cum reactioneaza femeile si barbatii atunci cand este vorba de a-i ajuta pe altii. La femei, o parte din creier a aratat un raspuns mai puternic atunci cand au impartit bani, in timp ce la barbati, aceeasi structura a aratat activitate mai intensa atunci cand si-au pastrat banii pentru ei insisi. Totusi, a spus ea, studiul aduce o mai mare constientizare a faptului ca exista diferente cerebrale la barbati si femei". Acesta arata, inca o data, ca oamenii pot indica o baza biologica pentru unele dintre trasaturile care sunt caracteristice barbatilor, a spus Murphy. Aceste trasaturi ar include egoismul, auto-promovarea, in general un profil ambitios, informeaza Digi24.