Florin Mergea, locul 53 in clasamentul ATP de dublu, a anuntat, duminica, pe Facebook, ca in prima parte a anului viitor va face pereche cu sarbul Nenad Zimonjic, locul 36 mondial, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am fost destul de norocos in viata sa cunosc si sa am alaturi de mine oameni deosebiti. La fel si in cea legata de tenis. Inainte de a va spune cu cine voi juca in prima parte a anului viitor, as dori sa-i multumesc lui Adi pentru colaborarea noastra si sper sa iasa cu bine din provocarea careia trebuie sa-i faca fata. Nenad Zimonjic e un jucator care nu mai are nevoie de prezentare, dar mai mult, e un om special pentru mine. O sa va povestesc mai multe cu alta ocazie. Eu si Zimo ne-am tot tatonat reciproc in ultimii ani dar angajamentele noastre din acele momente nu au permis ca intentiile noastre sa devina realitate. Totul are o limita insa, de aceea ma bucur sa va spun ca, incepand cu startul lui 2018 vom juca impreuna", a scris Mergea pe Facebook.

In iulie, Mergea a anuntat ca va face pereche cu Adrian Barbu, locul 506. Cei doi au disputat cateva turnee pana cand Barbu a fost suspendat pentru dopaj.

In varsta de 32 de ani, Florin Mergea are sapte titluri ATP la dublu in palmares cu Olivier Marach, Lukas Rosol, Marin Draganja, Rohan Bopanna, Aisam-Ul-Haq Qureshi si Horia Tecau. El este vicecampion olimpic la Rio, alaturi de Horia Tecau.

Zimonjic, in varsta de 41 de ani, a fost numarul 1 mondial la dublu in 2008 si are in palmares trei titluri de Grand Slam la dublu si cinci la dublu mixt. De-a lungul timpului, Zimonjic a castigat in total 54 de titluri la dublu. In acest an a triumfat la Sofia, alaturi de sarbul Viktor Troicki.