Jack Sock (locul 9 ATP) a reusit, joi, sa se califice in semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, dupa ce l-a invins in trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-4, pe Alexander Zverev (3 ATP).

Jack SockFoto: atpworldtour.com

Ajuns la Turneul Campionilor pe ultima suta de metri (dupa ce a castigat Masters-ul de la Paris-Bercy), Sock a avut puterea sa-l trimita acasa pe Zverev, la capatul unui meci captivant, cu multe rasturnari de situatie. Meciul a durat o ora si 51 de minute.

Dupa o pauza de zece ani, SUA va avea din nou un reprezentant in semifinalele competitiei (ultimul a fost Andy Roddick, in 2007).

Pentru un loc in marea finala din "O2 Arena", Sock se va lupta cu Grigor Dimitrov (bulgarul a castigat Grupa "Pete Sampras").

Calificat cu victorii pe linie, Roger Federer se va duela in penultimul act cu Dominic Thiem/ David Goffin (adversarul va fi stabilit dupa meciul direct de vineri al celor doi).

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campionilor de la Londra

De stiut despre Turneul Campionilor

  • Recordul de trofee este detinut de Roger Federer: 6.
  • Cele mai multe trofee consecutive: Novak Djokovic - patru. Urmeaza in ierarhie Ivan Lendl si Ilie Nastase (cate trei).
  • Cele mai multe finale: Roger Federer - zece aparitii. Elvetianul este urmat de Ivan Lendl - 9.
  • Cele mai multe finale consecutive: Ivan Lendl - 9. Pe locul al doilea se afla, la egalitate, Roger Federer si Ilie Nastase (cate 5).
  • Jucatori care au castigat competitia fara sa piarda vreun meci: Roger Federer (2003, 2004, 2006, 2010, 2011). Pe locul cinci in aceasta ierarhie se afla Ilie Nastase (1971, 1972). Ultimul care a reusit o asemenea performanta a fost Andy Murray, in 2016.
  • In acest moment, Turneul Campionilor se joaca dupa sistemul cel mai bun din trei seturi. Ultima editie care s-a disputat dupa sistemul "3 din 5" a fost in 2007, atunci cand Roger Federer l-a invins pe David Ferrer (6-2, 6-3, 6-2).
  • Este editia cu numarul 48 a competitiei in ceea ce priveste tabloul de simplu si a 43-a la cel de dublu.
  • Ultimii castigatori: Andy Murray la simplu, respectiv Henri Kontinen/John Peers.

Rezumatul meciurilor disputate joi in Grupa "Boris Becker":