Roger Federer a incheiat faza grupelor de la Turneul Campionilor cu victorii pe linie, elvetianul castigand si ultima disputa, cea cu Marin Cilic. Desi a pierdut primul set in tiebreak (6-7(5)), Fedex a avut armele necesare unei reveniri, numarul doi mondial castigand urmatoarele doua seturi la 4 si la 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Singurul set desfasurat in echilibrul a fost primul. Cu toate ca au exista sanse de break, s-a mers cap la cap cu serviciul pana intr-un tibreak in care Federer a parut usor prea relaxat (meciul nu mai avea nicio miza pentru elvetian, care obtinuse calificarea inca de la partida antrerioara). Cilic a profitat si s-a impus la 5, dupa 54 de minute.

Trezit parca din letargie de pierderea setului, Roger a interpretat o partitura mult mai agresiva in urmatoarele doua seturi, unele castigate cu 6-4 si 6-1.

Elvetianul a servit apasat, cu mult efect, fara prea mari sperante pentru adversar. Chiar daca nu a fost la fel de agresiv, backhandul lui Federer i-a taiat ritmul croatului cu ajutorul slice-ului, iar dreapta si-a facut datoria cu brio. Pe langa toate astea, Fedex a aratat inca o data o dispozitie foarte buna la efort, in timp ce returul a fost de multe ori de manual: forehand-ul inside-in a ridicat publicul in picioare.

Partida din "O2 Arena" a adurat o ora si 56 de minute. Federer conduce cu 8-1 in confruntarile directe cu Cilic.

Pentru al doilea loc care va duce in semifinalele Turneului Campionilor se vor lupta Alexander Zverev si Jack Sock.

Aici poti citi o ampla prezentare a Turneului Campionilor de la Londra

De stiut despre Turneul Campionilor

  • Recordul de trofee este detinut de Roger Federer: 6.
  • Cele mai multe trofee consecutive: Novak Djokovic - patru. Urmeaza in ierarhie Ivan Lendl si Ilie Nastase (cate trei).
  • Cele mai multe finale: Roger Federer - zece aparitii. Elvetianul este urmat de Ivan Lendl - 9.
  • Cele mai multe finale consecutive: Ivan Lendl - 9. Pe locul al doilea se afla, la egalitate, Roger Federer si Ilie Nastase (cate 5).
  • Jucatori care au castigat competitia fara sa piarda vreun meci: Roger Federer (2003, 2004, 2006, 2010, 2011). Pe locul cinci in aceasta ierarhie se afla Ilie Nastase (1971, 1972). Ultimul care a reusit o asemenea performanta a fost Andy Murray, in 2016.
  • In acest moment, Turneul Campionilor se joaca dupa sistemul cel mai bun din trei seturi. Ultima editie care s-a disputat dupa sistemul "3 din 5" a fost in 2007, atunci cand Roger Federer l-a invins pe David Ferrer (6-2, 6-3, 6-2).
  • Este editia cu numarul 48 a competitiei in ceea ce priveste tabloul de simplu si a 43-a la cel de dublu.
  • Ultimii castigatori: Andy Murray la simplu, respectiv Henri Kontinen/John Peers.