Dupa 60 de ani, Italia a ratat calificarea la Campionatul Mondial de fotbal, insa esecul nu l-a impiedicat pe Daniele De Rossi sa fie un adevarat exemplu de fair-play. Mijlocasul italian s-a dus la autocarul Suediei dupa terminarea partidei, i-a felicitat pe oaspeti pentru calificare si si-a cerut scuze pentru ca spectatorii italieni de pe "San Siro" au huiduit imnul nordicilor, informeaza expressen.se.

Daniele De Rossi, in timpul meciului cu SuediaFoto: Captura video

Cum i-a lasat De Rossi fara replica pe suedezi

"Felicitari pentru calificare! Va cer scuze pentru cum s-au comportat unii dintre jucatorii nostri la Stockholm si pentru ca fanii v-au fluierat imnul" - Daniele De Rossi, la finalul partidei dintre Italia si Suedia (0-0).

Gestul a castigat pe loc admiratia suedezilor, acestia laudandu-l pe unison pe De Rossi.

"Asta chiar s-a intamplat!? Al naibii gentleman. Gestul lui a fost unul dintre cele mai frumoase momente. O persoana buna, un adevarat capitan" - Plontus Jansson, jucatorul celor de la Leeds.

"Cu totii am fost de acord: eea ce a facut el a fost urias. Un fotbalist la fel de mare" - Mikael Lustig, fotbalist Celtic.

"Gestul lui De Rossi a fost unul dintre cele mai frumoase momente traite in fotbal. O persoana foarte buna, un adevarat capitan de echipa" - Pontus Jansson, fundas Suedia.

"Pe teren poate fi un mic razboi in focul meciului, dar dupa trebuie sa aratam respect. Si eu am mare respect pentru ceea ce a facut De Rossi" - Janne Andersson, selectioner Suedia, citat de gsp.ro.

De Rossi a mai fost protagonistul unui eveniment in timpul disputei cu Suedia: a refuzat sa intre pe teren, sugerandu-i selectionerului Giampiero Ventura sa-l introduca pe Insigne, un fotbalist cu profil ofensiv. "De ce sa intru eu? Trebuie sa castigam, nu sa facem egal"

Suedia a eliminat Italia dupa 1-0 in tur si 0-0 in mansa retur de pe "San Siro" din Milano.

Dupa ratarea prezentei la CM de fotbal, trei jucatori italieni si-au anuntat retragerea din Squadra Azzurra: Gianluigi Buffon, Daniele De Rossi si Andrea Barzagli.