O tehnica rar folosita, METALOPLASTIA! Ne ajuta sa intelegem mai bine volumele, imbinand sculptura cu gravura! De asemenea, va asteptam cu drag si la cursul de LINOGRAVURA COLORATA! O tehnica speciala de gravura, in care PORTRETUL va fi subiectul...la fel de special!

MetaloplastieFoto: Galeria Basil

WORKSHOP METALOPLASTIA

In preajma sarbatorilor de iarna, mai exact pe la final de noiembrie, Galeria Basil va asteapta cu un proiect relaxant, denumit metaloplastia!

Metaloplastia este arta la limita dintre sculptura si gravura! Arta de a modela metalul (tabla de cupru, aluminiu etc. ) prin presare si miscare repetata pe forme cu anumite instrumente denumite si ebosoare. Prin aceasta metoda se obtine un basorelief. Asta inseamna ca avem mai multe planuri in relief de la cota 0 in sus. Aceste planuri - volume formeaza o imagine si creeaza senzatia de adancime - miscare. Inca din antichitate oamenii au incercat sa se exprime prin semne si modele infrumusetand obiectele uzuale pe care le foloseau in mod curent in gospodarie sau pentru decorarea locuintei si a propriei persoane. Asa a aparut, odata cu descoperirea metalelor, dorinta de frumos. Aceasta dorinta a dus la dezvoltarea omenirii si a civilizatiilor. Obiectele cu incrustatii exista la toate civilizatiile din antichitate pana in prezent.

WORKSHOP SUSTINUT DE PROF. GEORE BILAN

Perioada desfasurare 25 NOIEMBRIE 2017 (sambata)

Interval orar: 16,00-20.00

Nr. Locuri: 8

Pret: 200 lei - se achita integral la momentul inscrierii (materialele de lucru sunt incluse)

Mai sunt 3 locuri!

CURS - PORTRET, LINOGRAVURA COLORATA

Va propunem sa ne dam intalnire la galerie, pe 25 noiembrie (sambata), intre orele 16-20, pentru a face cunostinta cu LINOGRAVURA COLORATA!

Primele 2 ore: schita si incizare placa lino

Urmatoarele 2 ore : incerneluire si imprimare

Numar sedinte: 1

Numarul maxim de locuri 8 - se adreseaza copiilor cu varste de 8-18 ani

Cost/cursant: 160 lei - se achita integral la momentul inscrierii!

Mai sunt 4 locuri!